Analýza z nemeckého ministerstva: Škody Lockdownu sú oveľa väčšie ako korona škody

13.05.2020 23:12

Analýza škôd, ktora bola urobená na 86. stranách pracovníkom nemeckého Ministerstva vnútra uvádza, že už teraz sú škody korona-opatrení väčšie ako úžitok z týchto opatrení. Vláda v Berlíne už oznámila, že správa dotyčného nebola autorizovaná a že je len jeho súkromnou mienkou. Medzičasom bol muž poslaný na nútenú „dovolenku“. To znamená, že bude preradený na menej dôležitú pozíciu. To je trest za to, že oznámil nepríjemnú pravdu.

Väčšina mainstream médií i politikov verejnosť ešte stále zasypáva negatívnymi správami o korone a často sa pripomína, že občania musia byť pripravení aj na ďalšiu vlnu korony. Napr. nemecký minister zdravotníctva Spahn viackrát hovoril, že teraz vládne Ruhe vor dem Sturm. Myslel tým, že momentálne je pokoj pred búrkou, ktorá sa chystá. To všetko je ale len šírenie strachov a nepokoja v spoločnosti.

Analýza „prepusteného“ však odzrkadluje celkom inú súčasnú situáciu. Výsledok jeho analýzy je jednoznačný:

„Vyhlásenie poplachu a alarmu v dôsledku Covidu-19 bolo nezmyelne prehnané a zbytočné. Narobilo oveľa viac škôd ako osohu.“

Z toho vyplýva, že všetky opatrenia by mali byť okamžite zrušené, aby sa ďalšie škody u obyvateľstva a v ekonomike nezvyšovali.

Záver analýzy doslovne konštatuje:

„Pozorované dôsledky Covidu-19 nepoukazujú vzhľadom na zdravotný stav celej spoločnosti, že bolo nutné presadzovať všetky zavedené opatrenia.

Vyvolaný alarm bol zbytočný. Nový vírus nepredstavoval pre obyvateľstvo v žiadnom čase také nebezpečie, ktoré by závažne prevyšovalo normálnu mieru.“

Ďalej analýza uvádza, že v dôsledku korona-opatrení zomrelo v Nemecku oveľa viac ľudí ako na Covid-19. Analýza menuje viaceré dôvody. Jeden z nich bolo odsunutie operácií mnohých pacientov v kritickom stave. Krátkodobo tak v Nemecku zomrelo 5 000 ľudí a dlhodobo to bude okolo 125 000 úmrtí. Okrem toho zomrelo pre korona-krízu (nie na Covid-19) asi 3 500 ľudí v domovoch dôchodcov a domoch opatrovateľskej služby.

Analýza rozoberá aj poškodenie mnohých pre spoločnosť relevantných štruktúr, ktoré v dôsledku opatrení nemohli byť spoľahlivo a v celom rozsahu prevádzkovné – čo spôsobilo veľké finančné straty.

Faktom ostáva - ako ukázala analýza - že nemecký štát konal unáhlene a nepremyslene (samozrejme, že mnohé iné štáty tiež).

Štát mal oveľa skôr vypracovať podrobnú analýzu škôd v dôsledku Covidu-19 a zároveň aj analýzu možných opatrení, nevyhnutných k tomu, aby sa zabránilo maximálne možnou mierou škodám v ekonomike a ďalších sektoroch, ako aj škodám a rizikám na zdraví iných skupín občanov, neinfikovných koronou.

Nakoľko štát takú analýzu nemal, tak v tejto kríze v mnohom zlyhal a tiež nebol schopný robiť vždy správne a optimálne rozhodnutia.

A to je teraz dôvodom, že Berlínu hrozí nespočetné množstvo žiadosti o náhradu škôd na základe nesprávnych a chybných rozhodnutí štátu.