Americkí Republikáni kritizujú pomoc Nemcov Ukrajine i pomoc USA

08.03.2023 22:47

Vplyný pravicový republikánsky poslanec Matt Gaetz verejne vyhlásil, čo si myslí o podpore Ukrajiny, ktorú jej poskytujú USA vo vojne proti Rusku – absolútne nič a či lepšie povedané, odsudzuje a odmieta ju.

Jeho návrh zákona, ktorý znie „Ukrajinská únava“ počíta so zastavením všetkej vojenskej, finančnej a humanitárnej pomoci Ukrajine. Namiesto toho by mali byť bojujúce strany podporované k tomu, aby čo najskôr uzavreli  mierovú dohodu.

Keď za to isté bojuje v Nemecku – mier medzi Ruskom a Ukrajinou - politička Sahra Wagenknecht, tak je mainstreamom a viacerými politikmi vyhlasovaná za nebezpečie pre demokraciu a za podporovateľku prezidenta Vladimíra Putina.

Je otrasné a nebezpečne schizofrénne, v ako svete to žijeme, keď tí, ktorí túto vojnu predlžujú, sa vyhlasujú za ochrancov demokracie a ten, kto chce za každú cenu dosiahnuť zmierene medzi bojujúcimi strnami, je pranierovaný ako nebezpečie pre demokraciu.

Nemecko kritizuje aj republikánsky Senátor J.D. Vance. Ten okrem ného v tejto súvislosti vyhlásil:

„Postup Nemecka v tejto vojne je hanebný (...).“ Je záhadou, prečo americkí daňoví poplatníci dotujú nemeckú „idiotskú“ energetickú politiku a „slabú“ obrannú politiku.