Americkí agenti CIA operujú na Ukrajine a kontrolujú dodávky zbraní

27.06.2022 16:04

Veľká časť prác súvisiacich s protiruskými aktivitami Západu v ukrajinskom konflikte sa realizuje mimo Ukrajiny. V Nemecku, Francúzsku a inde v EÚ. Ale podľa New York Times pracujú americkí agenti CIA aktívne aj na Ukrajine. Okrem iného dozerajú tam aj na dodávky zbraní zo Západu.

Informuje o tom aj seriózny nezávislý internetový portál RepublicWorld.

(link: www.republicworld.com/world-news/russia-ukraine-crisis/us-commandos-operating-in-kyiv-to-share-intel-with-ukraine-forces-to-deter-russia-report-articleshow.html )

Takže klame USA prezident Biden, keď už viackrát prízvukoval, že Amerika nemala a ani nemá na Ukrajine žiadny vojenský a ani iný personál?

Avšak informácie z New York Times odhalili niečo celkom iné, a síce to, že predovšetkým v Kyjeve tomu je tak už dávno – a to Bidena usvedčuje z klamstva.

Štátna sekretárka USA armády Christine E. Wormuth „nechtiac“ prezradila počas jedneho podujatia Atlantic Council:

„Keď sa Ukrajinci pokúšajú Západom dodané zbrane dostať bezpečne na miesta potreby, tak im pomáhame informáciami a koordinujeme konvoje so zbraňami.“

Ďalšie informácie o tom, ako sa USA aktívne zúčastňujú vojny na Ukrajine:

„Štruktúry CIA-agentov na Ukrajine sú vybudované na základe skúseností USA z Afganistanu. Európske veliteľstvo Pentagonu podporuje ukrajinskú armádu v boji proti Rusom aktívne. Zo základne vojenského letectva v nemeckom Ramsteine sú Ukrajinci podporovaní v taktike a aj s technikou.“

Veľkým problémom pre Biely Dom sa stala najmä nedávna výpoveď významného  generála USA Marka  Milleya.

Ten otvorene priznal, že americká armáda zaučila už viac ako 1000 ukrajinských vojakov ako používať moderné západné zbrane.

Až dosiaľ väčšina expertov medzinárodného práva bola toho názoru, že dodávka zbraní Západu Ukrajine neznamená pre dodávajúce krajiny, že sa tým stali krajinami, ktoré už vstúpili do vojny.

Po oznámení Milleya sa situácia totálne zmenila – teraz sa vie, že USA sa aktívne zúčastňujú vojny proti Rusku na Ukrajine.

To môže znamenať ďalšiu a extrémne nebezpečnú eskaláciu vojny!