Americké Yahoo sa vysmieva zo Srbov, lebo nazývajú Číňanov svojimi bratmi

08.04.2021 23:02

Majú Srbi ale azda nejaký dôvod nazývať tak Američanov? Podľa Yahoo trvá láska medzi Srbskom a Čínou už veľa rokov. Už Slobodan Miloševič bol jej vyznávačom. Ako uvádza Yahoo tak naplno prepukla na začiatku pandémie pred rokom. Vtedy napísal srbský prezident Vučič čínskemu prezidentovi list, v ktorom ho nazval priateľom a bratom a prosil ho o pomoc v boji proti korone. Ten sa nenechal dlho prosiť a reagoval okamžite.

Podľa Yahoo ale nie ako brat, ale ako ten, čo si chce ešte pevnejšie Srbsko pripútať. Belehrad dostal od Číny ako dar veľké množstvo rúšok a pred niekoľkými mesiacmi aj vakcínu.

Yahoo ironizuje, že za to Srbi robia Číne veľkú melodramatickú propagandu  a Vučič, že pateticky devótne bozkával čínsku zástavu   a keď prileteli čínski lekári, tak twittroval ako úbožiak:

„Milí čínski priatelia, sestry, bratia, vítajte v Srbsku -  veľká vďaka môjmu bratovi, prezidentovi Si Ťin-Pchingovi, komunistickej strane Číny a čínskemu národu, nech žije naše nerozborné priateľstvo.“

EÚ ale nechala Srbsko nielen v tomto prípade odkázané len na seba – to priznáva dokonca aj Yahoo.

Čína mu ale pomohla nezištne a okamžite a za prejavenie vďačnosti Belehradu zožalo Srbsko ironický výsmech koncernu Yahoo. Pritom sa aj každý kultivovaný človek úctivo poďakuje tomu, kto  mu nezištne pomôže.

Od Číny prišla Srbom pomoc, od USA svojho času prišli na Srbsko bomby, ktoré zabíjali a rozbíjali a to v rámci vojny, ktorá bola hrubým narušením medzinárodného práva, na ktoré  sa Západ v iných prípadoch veľmi odvoláva – o tom sa koncern Yahoo ale nezmienil ani jediným slovom, keď už písal výsmešne o Srbsku.