Američania sa obávajú, že objavili ďalšieho "Edwarda Snowdena"

06.08.2014 11:22

Americká tajná služba sa obáva, že v jej radoch sa objavil nový "Snowden". Televízia CNN oznámila s odvolaním sa na vládne kruhy USA, že najnovšie dôležité  utajované informácie, uverejnené na webe The Intercept, poukazujú jednoznačne na špióna, ktorý v nijakom prípade ale nie je Edward Snowden.

Táto webovská platforma bola založená kritickým americkým žurnalistom Glennom Greenwaldom. V súčasnosti sú na nej uvádzané aj detaily k databázam, kde CIA a NSA zaznamenávajú osoby podozrievané z terorizmu.

The Intercept sa pritom odvoláva na istý dokument Americkej tajnej služby z augusta 2013, teda v čase, keď Snowden už nevykonával prácu pre NSA a bol na úteku.

Podľa The Interceptu majú tajné služby USA vo svojich podkladoch takmer 700 000 osôb, ktoré sú údajne podozrivé z terorizmu. V ďalšej databáze majú milión osôb, ktoré sú označené ako potenciálni extrémisti.

Počet osôb podozrievaných z terorizmu v tajných databázach USA sa od nástupu prezidenta Obamu až zdesaťnásobnil. Na listiny podozrivých sa môže dostať hocikto, netreba na to žiadne dôkazy. Žiadna z týchto osôb nemá nijakú možnosť sa dozvedieť, či je v týchto záznamoch alebo nie. Toto možno označiť ako teror štátu vočí ľuďom, ktorým nebolo nič kriminálne dokázané!

 

Môj komentár:

 

To, čo sa dnes v USA odohráva v mnohých oblastiach života spoločnosti už nemá ani len nádych demokracie. Je to absolútna kontrola a manipulácia ľudí. V USA vládnu pomery, ktoré voľakedy Západ odsudzoval a kritizoval ako neľudský teror sovietskeho komunizmu, ktorého metódy však súčasný Washington v mnohom ďaleko predstihol. A to ešte USA chce do EÚ exportovať napríklad metódy a praktiká svojho katastrofálneho zdravotníckeho systému, kde všetko ovláda len zisk a ktorý slúži výlučne bohatým. Bude to možné, keď Brusel podpíše dohodu o voľnom obchodovaní s USA, ktorú Američania EÚ doslova nanucujú.