Alice Weidel AfD si vie predstaviť koalíciu s CSU v Bavorsku

09.07.2018 22:47

Preferencie AfD „nebezpečne“ (z pohľadu iných strán) stúpajú nielen v rámci Nemecka, ale aj v Bavorsku. Časy, keď CSU vládla v Bavorsku suverénne sama, sú nenávratne preč.

Šéfka frakcie AfD v Bundestagu Alice Weidel už signalizuje možnosť spolupráce s CSU po bavorských voľbách, ktoré sa konajú na jeseň.

V rozhovore pre Redaktionsnetzwerk Deutschland povedala, že ak budú v možnej koaličnej dohode s CSU plne zachytené pozície AfD, tak že spoločná vláda s CSU v Bavorsku je pre AfD možná.

Alice Weidel pochválila CSU za to, že už v mnohom prebrala pozície jej strany. A zdôraznila, že osobne jej je úplne jedno, kto, alebo ktorá strana preberá a presadzuje požiadavky AfD. Podstatné je, že to robí a ak to robí aj kancelárka, tak pochváli aj ju.

To ale nie je vôbec pravdou, lebo hoci kancelárka už tiež v „tichosti“ prebrala niektoré pozície AfD, Weidel ju nielenže za to nikdy nepochválila, ale ju v Bundestagu už viackrát tvrdo a nekompromisne žiadala, aby odstúpila, lebo je nielen podľa nej najväčším škodcom pre nemecký národ i pre celú EÚ.