Alice Schwarzer známa feministka, nemohla mať prednášku, lebo je proti islamizmu

26.11.2019 20:42

Islam a islamizmus prenikajú v Európe už do všetkých štruktúr našej spoločnosti. Kradnú nám ju takmer priamo pred očami a pretvárajú ju na svoju, so všetkým čo k tomu podľa Koránu patrí a my sa tomu len bezmocne prizeráme. Tak to chce politická „korektnosť“ mnohých našich vplyvných politikov a rôznych pochybných organizácii.

Alice Schwarzer sa proti tomu odvážne stavia. Tentokrát  v  Rakúsku, vo Viedni. Schwarzer je na Slovensku sotva známa, o to viac ale v západnej Európe – najmä v Nemecku, Francúzsku a Rakúsku.

Je prominentnou publicistkou, spisovateľkou, vydavateľkou . Je veľkou kritičkou utečeneckej politiky Merkel a bojovníčkou proti politickému islamu a islamizmu. Je skvelá  rétorička a má obrovské argumentatívne poznanie a vedomosti. Proti jej argumentom sa nevedia presadiť ani mainstreamové médiá.

Je Nemka, ale je „doma“ aj vo francúzskej kultúre. Študovala v Paríži na univerzite psychológiu a sociológiu. Bola blízkou priateľkou svetoznámej francúzskej intelektuálky, publicistky a feministky Simone de  Beauvoir a jej druha, veľkého francúzskeho filozofa a intelektuála Jean Paul Sartra.

Bola v pondelok vo Viedni, kde bola oficiálne pozvaná, aby na univerzite Universität für angewandte Kunst prednášala na tému Umenie a feminizmus.

Napriek tomu prišlo k organizovanému protestu študentov, ktorý iniciovala Univerzitná študentská rada. Schwarzer sa ale nedala zastrašiť a začala svoju prednášku. Krátko potom prišlo k eklátu a časť prítomných študentov trvalým piskotom a krikom napokon prekazila, aby mohla v nej pokračovať.

Informovali o tom viaceré rakúske médiá a udalosť komentovala v nich aj Alice Schwarzer. Zástupcovia študentov informovali tlač, že protest sa konal preto, lebo pani Schwarzer pod zámienkou, že bude prednášať o feminizme, chcela v skutočnosti šíriť tézy antimoslimského rasizmu.

V oficiálnom stanovisku študentskej rady na facebooku stojí:

„Zástupcovia študentov boli vždy za rešpektovanie všetkých a za solidaritu so všetkými. Názory Alice Schwarzer  sú zastaralé a neakceptovateľné. Jej protimoslimské komentáre sa čoraz viac množia.“

Je zarážajúce, že študenti ani len neprišli na to, že vo svojom stanovisku si protirečili sami sebe. Veď nerešpektovaním Alice Schwarzer  a nerešpektovaním jej legitimneho práva na vlastný názor, tak porušili svoje vlastné maximum, kde tvrdia, že rešpektujú všetkých a všetko.

Ich protest len jednoznačne poukazuje na to, že sú „vlkmi v barančom rúchu“, teda, že sú prívržencami a ochráncami politického islamu a že potláčajú všetkých, ktorí sú proti nemu.

Schwarzer povedala, že protest študentov ju prekvapil, ale že fenomén potláčania kritických názorov a postojov voči politickému islamu sa čoraz viac vo svete kresťanov rozširuje a presadzuje.

Prízvukovala vehementne:

„Aj v Berlíne, Paríži, Londýne a či v New Yorku sú odvážni myslitelia a mysliteľky, akou som aj ja, ktorí vybočujú z rámca takzvanej politickej korektnosti, nielen od študentov, podobným týmto z viedenskej univerzity, ale aj sfanatizovanými minoritami vypískaní, prekričiavaní a umlčiavaní.

Kto sa ale nebráni, ten prehrá všetko.“

Bolo by skvelé, keby niekto pozval Alice Schwarzer na Slovensko, aby mala prednášku napr. na Univerzite v Bratislave. Jej argumentom neodolá nikto a je veľkým pôžitkom ju počúvať a s ňou diskutovať. Je absolútne výnimočnou ženou a jedinečnou osobnosťou, akých je v Európe len málo.

Merkel je oproti nej len intelektuálnym trpaslíčkom.