Alice Schwarzer, publicistka, filozofka a prominentná nemecká feministka: Zelenskyj neprestáva provokovať

09.05.2022 16:06

Je iniciátorkou otvoreného listu kancelárovi Olafovi Scholzovi SPD, ktorý už podpísalo viac ako 250 000 občanov, medzi nimi mnoho intelektuálov a politikov.

Súhlas s jeho obsahom vyjadril aj exšéf SPD a exminister Oskar Lafontaine, ako aj exšéf Úradu pre ochranu ústavy  Hans-Georg Maaßen CDU. V liste žiada Schwarzer nemeckého kancelára, aby Nemecko „neprilievalo olej do ohňa“ a nedodávalo Kyjevu ťažké zbrane a argumentatívne zdôvodnila svoju požiadavku. List varuje naliehavo aj pred 3. svetovou vojnou.

V nemeckých médiách sa teraz objavila jej kritika ukrajinského prezidenta. V sobotu v Mníchove, pri predstavení nového dokumentárneho filmu s názvom „Alice Schwarzer“ vyhlásila, že si želá od prezidenta Zelenského umiernenejšie výpovede: „Ukrajinský prezident neprestáva provokovať.“

V sobotu povedala žurnalistom aj to, že ak by sa Olaf Scholz na pozvanie Zelenského dostavil 9. mája do Kyjeva, tak by to bola

non plus ultra provokácia Moskvy. Zdôraznila, že predsa v tento deň oslavuje Rusko sovietske vížazstvo nad fašistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne.

V tejto súvislosti opätovne kritizovala dodávky ťažkých zbraní Ukrajine.

Alice Schwarzer je najrenomovanejšou nemeckou feministkou a patrí k najvýznamnejším nemeckým intelektuálkam a jej mienku rešpektuje a si cení veľmi veľa Nemcov a samozrejme aj veľké množstvo žien. A jej vecné argumenty a jej skvelá rétorika majú vysokú kvalitu.