Ako sa USA "rafinovane" pomstili H. Seehoferovi za jeho návštevu u V. Putina

16.02.2016 23:30

Američania nezabúdajú a neodpúšťajú. Neodpustili ani Horstovi Seehoferovi jeho neželanú a už vopred z ich strany zdiskreditovanú návštevu u Vladimíra Putina. Ich rozhorčenie bolo o to väčšie, že si po nej dovolil dokonca povedať, že je veľmi spokojný s výsledkami rozhovorov s ruským prezidentom. 

Počas medzinárodnej Bezpečnostnej konferencie, ktorá sa nedávno konala v Mníchove aj za účasti veľkej delegácie amerických senátorov, na čele so zaprisahaným arcinepriateľom Moskvy a Putina, senátorom McCainom, vyvolali USA delegáti veľký provokačný eklát. 

Na počesť hostí konferencie usporiadal premiér Bavorska, Horst Seehofer, slávnostný dinner vo svojej rezidencii. Americká delegácia však z protestu proti jeho moskovskej návšteve vyhlásila oficiálny bojkot.

McCain dal prehlásiť, že návšteva Seehofera v Moskve vyslala nesprávny signál nielen do Nemecka, ale do celého sveta a preto neposlušného bavorského Horsta takto postavili na pranier.

Ak ale takýto krok a takéto vyhlásenia nie sú jednoznačným vmiešavaním sa do vnútorných záležitostí iného štátu, a to dokonca mocného a vraj aj suverénneho, tak neviem, ako by sa to mohlo vnímať inakšie. Smutné na tom však je to, že nemecká vláda to nielenže bez protestu prehltla, ale akoby s tým aj mlčky súhlasila a si to dokonca ešte aj pochvaľovala. 

Aj táto konferencia, žiaľ, len ukázala v akej katastrofálnej a vrcholne nebezpečnej polohe sa ocitli vzťahy medzi USA a Ruskom. 

Keď ruský premiér Medvedev na konferencii sucho a vecne konštatoval, že sme opäť už nie na prahu novej studenej vojny, ale hlboko v nej a nepriamo obvinil USA za spustenie vojny v Sýrii, tak jeho reč bola západnými politikmi a ich vazalskými médiami označovaná za mimoriadne agresívnu. 

Najmä generálny tajomník NATO, Jens Stoltenberg, "miláčik" USA, tvrdo atakoval Rusko, že sa Západu nepriamo už vyhráža atómovými zbraňami. A naviac povedal aj takú nehanebnosť, že sa mu nepozdáva nové a veľké sebavedomie Ruska. Tým jasne prezradil, že USA potrebujú mať slabé a nesebavedomé Rusko - len vtedy mu prejavia svoju žoviálnu náklonnosť - ale také Rusko už neexistuje!

V tej forme ho nemožno objaviť na žiadnej mape, ale predovšetkým ani v realite!