Putinova tajná sieť - ako ruská propaganda rozdvojuje Západ

07.10.2016 16:36

 

Rusko má v Petrohrade špeciálnu „fabriku“, ktorá produkuje rafinovanú protizápadnú propagandu, pričom sú to len klamstvá a polopravdy. Moskva ju podporuje obrovskými mnohomiliónovými sumami. Treba ale priznať, že pracuje s úspechom a rozkladá a rozdrobuje jednotu Západu a EÚ. Putin je v Rusku taký obľúbený, ako žiadny iný politik Západu a veľká väčšina Rusov mu všetko uverí, aj každú jeho lož.

Tak a podobne narieka Bayernkurier a ďalšie promerkelovské médiá. A tento týždeň to vo večernom vysielaní uvádzala a podrobne analyzovala aj provládna, protiputinovsky orientovaná televízia ZDF.

Ale aj tieto médiá museli priznať, že až 70 percent Nemcov má sympatie pre ruského prezidenta a pre jeho politiku.

Úbohý nevinný a vždy pravdovravný, mierumilovný Západ ako ťa len ten „gauner“ Putin atakuje, ohrozuje a ničí. Preto ti neostalo nič iné len oslobodiť z jeho pazúrov Ukrajinu a darovať jej tvoju bezúhonnú demokraciu a chrániť sa pred jeho nebezpečnou agresiou a rozpínavosťou vyslaním NATO až na jeho hranice a uskladnením stoviek atomových zbraní v Nemecku a inde v EÚ.

Faktom a realitou ale je, že to bol ruský prezident, ktorý už pred rokmi ponukol Západu a EÚ partnerstvo a spoluprácu a trvalý mier navždy. Je na to množstvo svedkov, ktorí to x-krát prízvukovali a verejne prehlasovli a kritizovali Západ, ako napr. Helmut Kohl, Helmut Schmidt, Gerhard Schröder, znalkyňa Ruska, skvelá žurnalistka profesorka Gabriele Krone-Schmalz.

Obama a Merkel a ich prisluhovači však všetko rozbili a zničili a vrhli svet a EÚ do neistoty, obáv a strachu z možnej svetovej vojny. USA sa ničoho tak neobávali ako trvalej partnerskej spolupráce Ruska a EÚ. Báli sa toho z pohľadu ekonomického i hegemoniálneho. Preto urobili všetko, aby táto rozbiehajúca sa spolupráca skončila a vyrobili z Moskvy strašiaka pre Západ. Spustili na to celú svoju propagandistickú mašinériu.

A to, že Moskva sa začala brániť a rozbehla svoju protipropagandu je absolutne pochopiteľné a legitimné. A tá je naozaj úspešná a veľmi účinná a neporovnateľne pravdivejšia ako americká.

Po tom, ako sa EÚ zásluhou Merkel a jej bruselských lokajov zachovala voči Moskve hanebne, zradne a deštruktívne, sa Rusko orientuje iným smerom. Putin to otvorene síce nepovedal, ale otvorene a demonštratívne to vyhlásili viacerí významní Rusi, ktorí mu stoja veľmi blízko.

Podľa nich sa Rusko bude snažiť o vytvorenie Euroázijskej Únie, kde by Moskva prevzala vedúcu pozíciu.

EÚ je nekonečne naivná a doslova hlúpa, že si to rozhádzala s Putinom, ktorý má viac rozumu v malíčku ako Merkel a Hollande v hlave. Ruský multimilionár Malofejev obdivuje Putina a tvrdí, že Rusku ho poslal sám boh, a to v čase, keď najviac potrebovalo takého bohatiera. Malofejev kritizuje Západ, že upadol do totálnej dekadencie a že  EÚ  sa premenila na druhé USA. Ruský publicista - blízky človek Putina – Alexander Dugin má len slová opovrhovania pre neoliberálnu a rozvadenú, vnútorne nestabilnú Európu, kde podľa neho vládnu antieurópske hodnoty a kde Európa sa vzdala svojej identity a svojej kultúry.

V Európe je však viacero politických strán, ktoré hľadajú blízkosť Putina, ako nemecká AFD, francúzsky FN, grécka Zlatá Raňajšia Zora, rakúska FPÖ,…….