Ak EÚ 5.12. schváli nový zákon, tak za teroristu môže byť označený každý kritický občan

04.12.2016 10:58

A potom sme už v skutočnej diktatúre, z ktorej niet úniku. Nový zákon umožní štátom veľmi rafinovaným spôsobom „ukradnúť“ podstatnú časť zo základných demokratických práv občanov. Bude to mať ďalekosiahle následky pre každého občana EÚ. Ak ktorýkoľvek občan vysloví alebo napíše

svoj kritický názor na adresu politických, sociálnych a ekonomických štruktúr a politickych rozhodnutí, tak môže byť zaregistrovaný ako potencionálny terorista, prípadne zatknutý ako podozrivý z terorizmu, so všetkými trestnoprávnymi konzekvenciami, ktoré z toho vyplývajú. V tomto zákone budú zabudované aj smernice v zmysle ktorých budú môcť vlády štátov EÚ za istých okolností obmedziť slobodu tlače, slobodu prejavu a právo na demonštrácie.

Celé to vypracoval Parlamentný výbor EÚ pre občianske slobody, justíciu a vnútorné záležitosti - LIBE. A je viac ako zrejmé, že iniciátormi tohto zákona boli M. Schulz, J. C. Juncker, A. Merkel, F. Hollande. Nás občanov, ktorých sa to bezprostredne týka, sa nikto nepýtal, či to chceme alebo nie. Dokonca ani média o tom neinformovali – buď o tom nevedia, alebo informovať nesmú.

Tento nový zákon umožní štátnym orgánom, ak voči niekomu vznesú podozrenie z „podpory“ terorizmu, zablokovať webové stránky, vziať prístup k internetu a podobne.

Organizácia Human Rights Watch kritizuje ostro tento zákon a všetky opatrenia z neho vyplývajúce. Argumentuje napríklad tým, že vlády dostanú takto oficiálne veľký priestor na to, aby nový zákon mohli aj zneužívať. Vlády budú môcť pojem terorizmu a pojem jeho podporovania rôznym spôsobom podľa „potreby“ rozširovať.

V zmysle smerníc nového zákona môže vláda dať zablokovať isté webové stránky, ak „zistí“, že sú na nich informácie, ktoré chcú destabilizovať politické a ekonomické štruktúry v krajine. Pritom ešte pred niekoľkými rokmi Brusel, Berlín a Paríž za to isté kritizovali čínsku vládu a označovali to za nedemokratické a diktátorské obmedzovanie práv občanov.

V danom prípade môžu byť obvinení z podpory terorizmu nielen prevádzkovatelia webových stránok, ale dokonca aj ich návštevníci.

Kancelárka Merkel a minister justície Heiko Maas sa už niekoľkokrát vyjadrili, že sú za to, aby sa „regulovali“ určité obsahy webových stránok. Formulovali to aj tak, že nemecká vláda chce takýmto spôsobom zamedziť šírenie „nesprávnych“ informácií. Aké ale sú tieto „nesprávne“ informácie, to stanoví len vláda.

A tým už sme úplne mimo demokracie a máme na krku totálnu diktatúru.