Ak bude Trump prezidentom, tak Putina oslobodí od všetkých problémov

23.07.2022 23:41

Tvrdí to renomovaný USA politológ Francis Fukuyama a dôrazne varuje  Američanov pred jeho zvolením. Fukuyama sa snaží vyvolávať dojem, že je politicky neutrálny, ale v skutočnosti svojimi výpoveďami stojí jednoznačne na strane Demokratov, a to napriek tomu, že ich vláda, ktorá prišla po Trumpovi vrhla krajinu do chaosu a do recesie.

Aj v nedávnom rozhovore s nemeckými prosystémovými médiami dal výrazne najavo, že ideologicky stojí na strane Demokratov a už teraz vo svojich mediálnych vystúpeniach robí pre nich volebnú kampaň pre budúce prezidentské voľby v USA.

O.i. pre nemecké médiá povedal:

„Russia now resembles Nazi Germany - Russland ähnelt jetzt Nazi-Deutschland" – Rusko sa teraz podobá nacistickému Nemecku.“

Niečo také je hanebné, podlé a absolútne absurdné. Sovietsky Zväz stratil v dôsledku prepadnutia hitlerovským Nemeckom do 27 miliónov ľudských životov. Už len toto jedno číslo ukazuje a dokazuje, že Fukuyama je demagóg non plus ultra, ktorý svojimi výpoveďami a tvrdeniami robí všetko pre to, aby u občanov USA vyvolal dojem, že  Trump ako možný prezident bude podporovať „nacistu“ Putina. Veď ak sa Rusko podobá nacistickému Nemecku, tak jeho prezident musí byť hlavný „nacista“.

Tieto absurdity politológa Fukuyamu možno ďalej stupňovať a prísť k uzáveru, že ak by budúci prezident Trump Putina oslobodil od všetkých problémov (ako by to mal urobiť, to nám Fukuyama ale neprezradil), tak musí byť nevyhnutne jeho prívrženec.

Demokrati už vo volebnom boji Hillary Clinton proti Donaldovi Trumpovi tvrdili, že Putin ovplyvňuje veľmi masívne voľby v prospech Trumpa. Neskôr sa dokázalo, že to bola obyčajná lož.

Ak  však ďalej rozvinieme iracionálnu logiku Fukuyamu – veľkého obdivovateľa Joe Bidena – tak potom, ak je Trump prívrženec „nacistu“ Vladimíra Putina, tak musí tiež byť podobným „nacistom“. A tak je len samozrejme, že taký človek nesmie a nemôže byť prezidentom USA.

A Fukuyama vie aj o ďalšej nebezpečnej podobnosti Trumpa s Putinom, ktorý NATO nenávidí a sa ho obáva. Zdôraznil, že exprezident Trump chcel presadiť vystúpenie USA z NATO a keby sa opäť stal prezidentom  USA, tak by to urobil a by tak prelomil zjednotený Západ v boji proti invázii „nacistického“ Ruska a pomohol Putinovi.

Podľa tohto proDemokratického politológa by prezident Trump následne tak veľmi zmenil politiku USA, že Putin by dosiahol všetky svoje strategické a ekonomické ciele. Fukuyama v nemeckých médiách pripomenul tiež to, že Trump ako prezident pomáhal Putinovi v boji proti Ukrajine o.i. aj tým, že Ukrajine odmietal poskytnúť Kongresom už schválenú obsiahlu vojenskú pomoc.

Napriek tomu, že každý naozaj objektívny žurnalista musel po tomto rozhovore amerického politológa v nemeckých mainstreamových médiach vedieť, že sa svojimi výpoveďami mimoriadne zdiskreditoval, nenašiel sa ani jeden, ktorý by to otvorene napísal.