Ak bude Biden prezident, tak v Bielom Dome opäť môžu vládnuť Obamovci

01.05.2020 23:50

Mainstream uvádza, že podľa aktuálnych preferencií má Joe Biden náskok okolo osem percent pred Donaldom Trumpom. V rozhove pre rádio KDKA, ktorý Biden urobil pred niekoľkými dňami, povedal, že ak sa stane prezidentom, tak by bez váhania urobil Michelle Obama viceprezidentkou USA.

 Vyjadril sa o nej, že je brilantná a povedal aj to,, že Obamovci sú jeho dobrí priatelia. Vo svojej v novembri 2018 vydanej biografickej knihe Becoming síce Michelle uviedla, že nemá nijaké vlastné politické ambície, to sa však ale može ešte rýchlo zmeniť. Ak sa v októbri náskok Bidena pred Trumpom podstatne zmenší, prípadne Trump bude mať malý náskok, tak je veľmi pravdepodobné, že Michelle Obama ponuku Bidena prijíme, aby mu dopomohla k víťazstvu.

Americké mainstream médiá tvrdia, že je u voličov Demokratov veľmi obľúbená a ak by ohlásila, že sa rozhodla prijať ponuku Bidena  na viceprezidentku USA, tak by mohla motivovať veľa žien, aby v novembri volili Bidena.

A potom ako viceprezidentka by dokonca mala veľké šance sa čoskoro stať aj prezidentkou USA.

Ak by Biden v horúcej fáze volebného boja skutočne vyhlásil, že Michelle Obama sa rozhodla jeho ponuku prijať a následne by sa aj ona zapojila spolu s ním do volebných aktivít a voľby by vyhrali, tak by sa obamovský klan opäť dostal do Bieleho Domu, a to v jej osobe.

Tento scenár však možno úplne realisticky potom písať ďalej. Je známe, že Biden vo svojom pokročilm veku je na tom zdravotne nie najlepšie. Okrem toho aj politický nie je „čistý“.

Priťažuje mu najmä korupčná aféra jeho syna Huntera, ktorý sa cez firmu Burisma Holding  v Ukrajine nezákonne obohatil (písal som o tom podrobne pred nejakým časom). A je takmer isté, že Trump v horúcej fáze volebného boja túto záležitosť prinesie do hry. Jeho právnik Giuliani bol kvôli tomu viackrát v Ukrajine, kde zbieral dôkazy proti Bidenovcom.

Nie je preto vylúčené, že po prípadnom víťazstve Bidena, tento bude musieť odstúpiť ešte prv ako zasadne v Bielom Dome na prezidentské kreslo, a na to by sa v zmysle americkej ústavy potom automaticky dostala viceprezidentka Michelle Obama.

Tá by potom ako prezidentka mohla vymenovať svojho manžela Baracka napr. za ministra zahraničných vecí.

Zatiaľ sú to len teórie, ale ak Joe Biden vyhrá, tak sa ľahko môžu stať realitou.