Aj v tom sú USA absolútny primus na svete: K výsledku volieb sa dopracujú po týždňoch!

08.11.2022 22:26

To je naozaj svetový unikát – jednoducho USA sú v mnohom ohľade naozaj krajinou neobmedzených možností. Veď v ktorej krajine je niečo také možné?!

Midterm-voľby v USA sa konajú dnes 8. novembra, ale na ich konečný oficiálny  výsledok sa bude čakať dlho, a možno že dokonca až  veľmi dlho.

To znamená, že bude veľa času – v prípade „potreby“ - aj na ich „korekciu“.

Mainstream v USA píše, že spočítanie hlasov voličov (v najvyspelejšej a „najdemokratickejšej“ krajine na svete – moja poznámka) môže trvať aj týždne a že dokonca možno až niekedy v januári bude finálne jasné, kto v týcho voľbách zvíťazil a bude mať tak väčšinu v Senáte.

Ako dôvod takéhoto slimačieho tempa pri spočítavaní odovzdaných hlasov – tak to uvádza mainstream - sú akési technické ťažkosti (samozrejme, že bližšie nešpecifikované – ako je ale niečo také možné v najvyspelejšej krajine!? – moja poznámka) a nedostatok volebných pomocníkov.

O hodinu po polnoci sa začne so sčítavaním hlasov v piatich spolkových USA štátoch.

Americký mainstream samozrejme robil veľkú propagačnú kampaň pre Demokratov a „démonizoval“ Trumpa a všetkých tých republikánskych kandidátov do Kongresu, ktorí podobne ako on, dodnes neuznali legitímnosť prezidentských volieb, ktoré urobili Joe Bidena prezidentom USA.