AfD radikálne zbrutalizovala a znehodnotila vzájomné komunikovanie v Bundestagu

30.12.2018 23:05

To vyhlásila Zelená viceprezidentka Bundestagu Claudia Roth a k nej sa pripojil aj Wolfgang Kubicki FDP, tiež viceprezident Bundestagu. Podľa nich sa po príchode AfD do Bundestagu radikálne zmenili pomery v parlamente. Aj Roth, aj Kubicki vyjadrili svoje zdesenie  nad tým. Povedali to v rozhovore pre periodikum Rheinische Post, kde hovorili o „vykoľajení reči“ vzhľadom na to, ako podľa nich, poslanci AfD reč v Bundestagu pri svojich vystúpeniach zneužívajú. Dokonca tvrdili, že niektorí kolegovia v Bundestagu majú strach, odkedy je AfD v parlamente.

Je to ale len nehorázne a nedôstojné difamovanie strany AfD a vyjadrenie úbohej závisti Zelených i FDP, ako už dávno etablovaných strán v Bundestagu, voči tomu, že AfD sa ako nováčik stala najsilnejšou opozičnou stranou v Nemecku a že jej preferencie neustále rastú.

O dva dni po týchto hanebných vyhláseniach od oboch viceprezidentov Bundestagu mal v ZDF interview prezident Bundestagu Wolfganbg Schäuble CDU a jednoznačne a rozhodne dementoval ich tvrdenia – čím ich nepriamo usvedčil z lží. Pričom Schäuble je oponentom a tvrdým politickým odporcom AfD.

Schäuble v rozhovore povedal:

„Nezistil som nič, čo by zo strany AfD narúšalo nejakým spôsobom zaužívané pravidlá a normy, podľa ktorých sa majú riadiť aktivity a diskusie v Bundestagu. Kto to tvrdí, ten to len dramatizuje.“

A potom Schäuble povedal ešte niečo, čo muselo vyvolať veľké prekvapenie u každého, a určite predovšetkým u Merkel i u šéfky CDU Annegret Kramp-Karrenbauer to muselo byť veľmi nepríjemné prekvapenie:

„Náš parlament sa oživil a stal sa prezentnejší a tým mu verejnosť venuje aj zvýšenú pozornosť. A to je výborné.“

Tým Schäuble nepriamo vyzdvihol veľký prínos AfD pre Bundestag a naznačil, že predtým všetko odbiehalo v ňom stereotypne, nezáživne a bez nových impulzov.

Ako prezident Bundestagu sa Schäuble konečne emancipoval od Merkel i od jej utečeneckej politiky, ktorú ako konzervatívny Šváb vo funkcii jej ministra podporoval len s utajeným „škrípaním zubov“.