AfD podala tento týždeň žalobu na ministra Seehofera na Nemecký ústavný súd v Karlsruhe

30.09.2018 21:16

Podľa právnikov zastupujúcich  AfD, sa šéf CSU a minister vnútra Horst Seehofer dopustil trestného činu verejného rozširovania lživých vyhlásení o AfD a neoprávneného kazenia jej dobrého mena.

Okrem iného Seehofer vyhlásil, že AfD svojou politikou aktívne rozkladá nemecký štát a tým aj jeho demokratické usporiadanie. Samozrejme, že také vyhlásenia sú len klamstvá a ničím nepodložené tvrdenia.

Každému, kto objektívne vie posúdiť súčasnú situáciu v nemeckej spoločnosti, je dávno jasné, že nemecký štát a jeho demokraciu najviac ohrozila utečenecká politika kancelárky, ktorú dlho podporoval aj sám Horst Seehofer a do istej miery ju ešte podporuje aj teraz. A trvalo mu dlho, kým si uvedomil, kam taká politika vedie.

AfD vyhlásila, že Seehoferove previnenie je o to odsúdeniahodnejšie, že jeho vyhlásenie o AfD je možné nájsť aj na webových stránkach Nemeckého ministerstva vnútra.

Právníci AfD sú si istí, že Ústavný súd v Karlsruhe musí vyniesť rozsudok proti Seehoferovi.

K tomu ešte dodám, že Seehofer a jeho CSU sú vo veľkej panike pred blížiacimi sa voľbami v Bavorsku, kde ich preferencie neustále padajú a všeobecne sa očakáva, že vo voľbách dosiahne strana historicky najhorší výsledok. A len preto prichádzajú takéto „špinavé“ útoky voči AfD, ktorá je silná aj v Bavorsku.