AfD po voľbách: Východ sme už dobyli, teraz sa vydáme dobyť aj Západ

03.09.2019 23:28

Po veľkých úspechoch AfD v Sasku a Brandenbursku, povedal šéf AfD  Jörg Meuthen, že jeho strana urobí všetko pre to, aby dosiahla na západe Nemecka podobné úspechy ako na východe. Použije však na to inú taktiku ako na východe.

Na povolebnej tlačovej konferencii zdôraznil, že na východe sa stala AfD žiarivým víťazom. Vyhlásil, že taktika AfD na západe sa bude meniť podľa toho, ako sa tam bude vyvíjať situácia. Podľa neho sa dá očakávať, že ekonomický vývoj bude smerovať do recesie, a to bude znamenať, že istoty, ktoré tam občania mali, už viac nebudú mať platnosť, a to pre AfD otvorí nové možnosti.

Meuthen je odborník pre ekonomiku a je toho názoru, že politika Berlínu v oblasti menovej, finančnej a ekonomickej je katastrofálna. To privedie Nemecko do krízy, ktorá bude mať veľké následky a na to bude mať  AfD optimálne riešenia.

Meuthen a vicešéf AFD Kay Gottschalk sú presvedčení, že politická elita západu Nemecka, ktorá diktuje celonemeckú politiku, musí skôr alebo neskôr stroskotať už len kvôli svojej arogantnej samoľúbosti. A tej má už dosť aj mnoho ľudí na západ od Berlína.

Mimochodom, obaja, Meuthen i Gottschalk, sú zo západu Nemecka. Gottschalk, rodák z Hamburgu, bol dlhoročným členom SPD  a Meuthen, rodák z Essenu, bol ako mladý muž sympatizantom FDP.

Obaja však boli sklamaní aroganciou moci nemeckých etablovaných strán  a až v AfD našli stranu svojich snov a stranu, ktorá sa ako jediná plne zasadzuje za svoj národ a ktorá je ako jediná skutočne demokratická.