AfD možno predsa len bude mať koaličného partnera! Mohla by sa o to postarať skvelá osobnosť: H.-G. Maaßen

05.01.2024 22:41

Nemeckí kresťanskí demokrati (CDU) sa chcú zbaviť bývalého šéfa tajných služieb Maaßena (CDU). Už dávnejšie sa pokúsili oficiálne dosiahnuť jeho vylúčenie. Po tom ako sa Maaßen proti tomu odvolal, tak mu súd dal za pravdu a dôvody CDU, na základe ktorých mal byť zo strany vylúčený, vyhlásil za nedostatočné.   

 

Pred niečo viac ako piatimi rokmi bol ešte najvyšším spravodajským dôstojníkom Nemecka – ale podľa názoru prominentných členov CDU sa teraz posunul už príliš ďaleko a príliš otvorene doprava. 

A tak je predsedníctvo CDU toho názoru, že tentoraz sa už svojho veľmi nepohodlného člena  Maaßena určite navždy zbaví.

 

Ako predseda združenia WerteUnion (Únia hodnôt), ktoré predstavuje pravicovo konzervatívne  jadro Únie  (v ktorom stoja všetci za ním ako jeden muž), má už Maaßen ale svoj plán, ako sa za to pomstí tej CDU, ktorá od čias Merkel zradila a aj teraz v súčasnosti naďalej zrádza pravé hodnoty tej CDU, ako ju formoval Adenauer a potom aj Kohl.

 

Na valnom zhromaždení 20. januára by združenie malo rozhodnúť o založení vlastnej strany.

 

„Ak valné zhromaždenie odsúhlasí tieto ďalekosiahle zmeny, bol by to prvý krok k oddeleniu WerteUnion od CDU a CSU,“

oznámil exprezident Spolkového úradu na ochranu Ústavy  Maaßen pre tlačovú agentúru DPA.

 

Maaßen sa usiluje podobne ako aj AfD o politickú zmenu v Nemecku.

 

"Nová strana by už mohla kandidovať v nadchádzajúcich septembrových krajinských voľbách vo východnom Nemecku a spolupracovala by so všetkými stranami, ktoré podporujú tento program a ktoré sú pripravené na zmenu v politike v Nemecku,"

uviedol ďalej Maaßen.

 

Takou stranou je zatiaľ len AfD – treba vyčkať či takou stranou nebude aj strana Sahry Wagenknecht, ktorá má byť po dlhých prípravách založená koncom mesiaca.

 

 

 

V týchto súvislostiach uvediem niekoľko riadkov z môjho článku z 2019, ktoré doplnia a ozrejmia konflikt CDU - Maaßen.


 

Maaßen vyhlásil v roku 2019 na stretnutí WerteUnion, že Merkel 2015 zradila celú Európu a stále celý čas luhala o utečeneckej politike

 

 Z jeho vysokej funkcie ho odvolal vtedajší minister vnútra Seehofer, ktorý sa najprv postavil za neho, ale napokon neodolal obrovskému tlaku Merkel, pre ktorú bol Maaßen úhlavný nepriateľ.

Odhalenie kancelárkiných lží a jej zrady Nemecka i Európy urobil

Maaßen v Kölner Steigenberger Hotel na diskusnom podujatí, ktoré iniciovala vo februári 2019 WerteUnion.


Maaßen začal svoj útok na kancelárku tým, že porozprával ako bol v službách exministra Otta Schilyho spoluautorom tzv. Aufenthaltsgesetzu, čo je zákon, ktorý stanovuje pre cudzincov pravidlá vstupu do Nemecka, pobytu na jeho území a vycestovania z neho. Paragraf 1 tohto zákona presne určuje spôsob riadenia migrácie, ako aj jej zastavenie.

Maaßen:

„Zrejme si viete predstaviť, ako som sa ako spoluautor tohto dôležitého zákona cítil na jeseň 2015, keď tisícky migrantov svojvoľne  smeli porušiť naše hranice – takmer som dostal z toho zimnicu.“

Maaßen vyslovene potvrdil, že hneď na začiatku migrantskej vlny vstúpil na územie Nemecka aj neznámy, ale predpokladane veľký počet bojovníkov ISIS, čo mimoriadne zhoršilo bezpečnosť občanov.

Ďalší bod jeho obžaloby kancelárky bol extrémne závažný. Povedal, že ešte stále prichádza do Nemecka každý deň priemerne viac ako 500 migrantov z krajín, ktoré sú pre život bezpečné. To je do 200 000 do roka. Okrem toho prichádza mnoho ďalších z krajín, ktoré sú nebezpečné. K tomu treba pripočítať aj rodinných príslušníkov, ktorých si smú z vlasti do Nemecka prizvať.

Takže celkove možno povedať, že to je približne do milióna osôb ročne! Kancelárka hovorila ale opakovane o podstatne nižších číslach.  

Zhrozene sa Maaßen vyjadril o tom, že ešte aj v súčasnosti príde do Nemecka až 70 percent migrantov bez dokumentov a registrovaní sú len na základe vlastných (často vymyslených) údajov. Povedal, že to všetko sa zamlčiava pred verejnosťou!

Pripomenul – čo sa tiež zamlčiava – že neustále prichádzajú do Nemecka a EÚ teroristi ISIS. V roku 2012 ich spolu so salafistami bolo v Nemecku do 4000. V 2019 už ich bolo minimálne 11 500, čo predstavuje obrovské nebezpečie.

Maaßen ďalej: 

„Chyby z 2015 sa každodenne ale znova opakujú. Pritom moc leží v rukách migrantov – ak sa nechcú integrovať, tak stroskatá celé naše úsilie, aby sme ich integrovali. Ja osobne som absolútne presvedčený, že migranti, ktorí k nám v posledných rokoch prišli, nie sú integrovateľní.“

 

Už len dodám: Maaßen je muž, ktorý nebojácne hovorí nebezpečnú pravdu a obhajuje nemecký Grundgesetz.