AfD chce zničiť našu demokraciu – nariekajú zúfalo unisono tzv. demokrati SPD a Zelení

06.06.2023 15:24

V Nemecku – a nielen na jeho východe, ale aj na jeho západe – narastajú každým týždňom preferencie AfD.  Pre vládnu koalíciu v Berlíne je to hrozba pre „ich demokraciu“ – čím difamujú všetkých Nemcov, ktorí volia  AfD, ako antidemokratov a či dokonca aj ako nacistov a rasistov. 

Tam, kde ich je ale skutočne hrozivo mnoho – na Ukrajine - tam ich nevidia a či vidieť nechcú! 

 

A ich prezidenta Zelenskeho dokonca pokladajú a označujú za pravého demokrata!

 

Prosystémový nemecký  mainstream sa  v utorok bezradne a hlúpo naivne opýtal:

 

„Kto je zodpovedný za prudký vzostup AfD v prieskumoch? Aké sú príčiny?“

 

Šéf CDU Friedrich Merz viní za to jednoznačne len semaforovú vládnu koalíciu. Protiútoky prichádzajú od vládnych strán hneď - tie presúvajú zodpovednosť za obrovskú popularitu AfD na opozičnú CDU, v súčasnosti najsilnejšiu stranu v Nemecku.

 

Z pohľadu kancelára Olafa Scholza je však potrebná aj pomoc celej EÚ k tomu, aby oslabol vplyv AfD.

 

Kancelárovi ale podľa všetkého už značne vynecháva pamäť (v tejto súvislosti pripomínam jeho  totálne vynechávanie pamäti, keď bol vypočúvaný vyšetrovacím parlamentným výborom v súvislosti s jeho extrémnym involvovaním do  bankového Cum-Ex-škandálu v Hamburgu – písal som tom podrobne na inom mieste), pretože o pomoci celej EÚ v tejto veci nemôže byť ani reči.

 

Veď v EÚ má nemecká AfD obrovské množstvo prívržencov, a to tiež ešte neustále aj narastá.

 

Ak to teda Scholz zabúda, tak potom je jeho pamäť na tom veľmi zle!

 

V AfD vidí veľmi mnoho Európanov jednu z posledných bášt demokracie a zachovania národov Európy a našej kresťanskej kultúry!

 

AfD sa vo viacerých celoštátnych prieskumoch už dostala s preferenciami na úroveň vládnej SPD a svojím rastom vyvoláva spor o príčinách a zodpovednosti za tento vývoj. 

 

Friedrich Merz vyčítal vláde, že je zodpovedná  za nárast preferencií pravicových nacionalistov (svojho času bol veľkým obdivovateľom kancelára Kohla, ktorý bol pravicovo-konzervatívnym patriotom – dnes by sa ale Merz bál slovo patriot vo vzťahu k svojej osobe čo len vysloviť) až na 19 percent.

 

Na Twitteri k tomu Merz napísal:

 

„Veľa ľudí vníma krajinu inak, ako ju vidia vládne strany (zamlčal ale, že tí istí ľudia ju ale vnímajú aj inakšie ako on sám). Keď celkom obyčajní ľudia nadobudnú pocit, že tí, čo vládnu, im nevenujú pozornosť, tak obrátia sa na tých, ktorí sú extrémne proti vládnúcím, a je im jedno, či už sú z krajnej pravice alebo krajnej ľavice."

 

Keďže Merz je extrémnym prívržencom amerických Demokratov a ich politiky a aj NATO, tak AfD, ktorá tu má celkom iné pozície, mu je veľkým tŕňom v roku.