Absurdné a nikde neslýchané: Bude Gerhard Schröder potrestaný za vzťah s Ruskom odobratím jeho kancelárskeho titulu?

12.05.2023 12:14

Mnoho Nemcov, s ktorými som hovoril, mi prezradilo, že by bolo veľkým šťastím pre Nemecko, ale aj pre Európu, ak by dnes v Berlíne vládol ako kancelár Gerhard Schröder.

Nemecko sa čoraz viac stáva „Absurdistanom“.  Tento akt odobratia titulu Schröderovi iniciuje CDU – ako to oznámili  nemecke médiá. 

 

Exkancelár Gerhard Schröder bol opätovne tvrdo kritizovaný za jeho prepojenie s Ruskom a ruským prezidentom Vladimirom Putinom. 

 

Politika SPD by to po nedávnom zrušení jeho privilégií ako exkancelára, o čom rozhodol Bundestag, teraz mohlo stáť aj jeho oficiálny titul bývalého spolkového kancelára.

Gerhard Schröder svojou nedávnou návštevou ruského veľvyslanectva prekročil červenú čiaru pre mnohých jeho kritikov.

Bývalý kancelár teraz môže čeliť následkom.

 

V Únii sa ozývajú výzvy na odňatie Schröderovho titulu bývalého kancelára.

Bývalý kancelár Gerhard Schröder je dlhodobo kritizovaný za svoje väzby na Rusko. Posledným smutným vrcholom demonštrácie jeho proruských sympatií - podľa jeho kritikov - bola účasť exkancelára na oslave oslobodenia Nemecka a veľkej časti Európy od hitlerovského nacizmu Červenou armádou na ruskom veľvyslanectve v Berlíne – po boku lídra strany AfD Tina Chrupallu a bývalého politika SED Egona Krenza.

 

Ide o oficiálny titul "federálny kancelár a.D.", ktorý po jeho odobraní Schröder potom nebude smieť nikde uvádzať.

 

Čo si ale možno myslieť o súčasnom smerovaní CDU, keď chce trestať nemeckého občana za to, že na ruskom veľvyslanectve prejavil svoj rešpekt a vďaku  Červenej armáde ???