200 príslušníkov rodinného klanu Rómov zo Srbska atakovalo šéflekára Unikliniky v Kolíne n. R.

26.06.2018 16:31

Kolín n. R. sa už stal povestný vysokou kriminalitou jeho „nenemeckých“ obyvateľov. Je aj mestom, kde existujú viaceré etnické paralelné spoločnosti, ktoré majú vlastné zákony a „kašľú“ na zákony štátu, ktorý ich prijal.

Šesťročné dievčatko rómskeho veľkoklanu bolo operované v Uniklinike na ťažku vrodenú srdečnú vadu. Náročnú a riskantnú operáciu neprežilo. Keď nemocnica oznámila príslušníkom rómskeho klanu smrť dievčatka, tak krátko potom sa zhromaždil celý klan pred Uniklinikou, kde situácia eskalovala a len rýchly zásah polície, ktorá prišla na dvadsiatich policajných autách a pochopiteľne aj v plnej „výzbroji“, zabránil najhoršiemu. Dievčatko zomrelo minulý týždeň vo štvrtok.

Šéflekár Unikliniky, ktorý nemal s operáciou vôbec nič do činenia, obdržal od klanu viaceré vyhrážky smrťou.

Hovorca Unikliniky Christoph Wanko sa k prípadu vyjadril:

„Pravidelne komunikujeme s ľuďmi, ktorých život sa dostal do výnimočných životných situácií v dôsledku úmrtia príbuzného a máme plné pochopenie pre to, že sa ľahko dostanú do ťažko zvládnuteľných emocionálnych stavov, ale v tomto pípade boli úplne extrémne prekročené všetky hranice a museli sme neodkladne privolať miestnu políciu a sme jej zaviazaní vďakou za rýchlu a správnu reakciu.“