12 milión rokov staré stopy od kolies vozidiel objavené v Ázii

28.01.2017 23:33

Anglickí archeológovia objavili v roku 2014 v teréne, v odľahlej neobývanej časti régie, ktorá sa volá Údolie Frýgov, množstvo záhadných stôp, ktoré podľa nich nepochybne neboli žiadnym prírodným úkazom. Podľa nich ich musel niekto urobiť. Stopy sú také veľmi staré, že už dávno skameneli. Sú vyprodukované kolesami, ktoré po nich premávali.

Údolie sa nachádza vo Frýgii, ktorá sa rozkladá na Anatolskej vysočine v Turecku, v jej západnej časti. Už v 12. storočí pr.n.l. sa tam usadil národ Frýgov a v 8. storočí pr. n. l. si tam založil kráľovtvo.

Vedci stanovili  vek záhadných stôp na 12 až 14 milión rokov. Záhada nad záhadu – niečo také nie je absolútne kompatibilné s tým, čo tvrdí o dejinách ľudstva klasická veda.

Kto, alebo čo spôsobilo tieto záhadné stopy?

Ruský vedec, geológ z medzinárodnej nezávislej Moskovskej Univerzity, Alexander Koltypin, ktorý tieto stopy spolu so svojím tímom niekoľko týždňov analyzoval, je presvedčený, že pochádzajú od veľkých a ťažkých nákladných aut alebo od obrnených vozidiel. A naviac, tieto vozidlá museli opakovane a mnohokrát premávať po nich.

V opačnom  prípade by neboli také výrazné a hlboké. Stopy sú neporovnateľne staršie, ako dosiaľ najstaršie, aké sme poznali. To sú stopy vozidiel antických Grékov.  

Koltypin si je istý, že ide o stopy, ktoré tu zanechala vyspelá predhistorická civilizácia, teda civilizácia, ktorá existovala na Zemi veľmi dávno, pradávno pred začiatkom našej histórie – histórie homo sapiensa, ktorej začiatok dátujeme niekde medzi 3 až 5 milónmi rokov.

Stopy vyzerajú tak perfektne a sú také pravidelné, že v žiadnom prípade nie sú výtvorom prírody. Prebiehajú paralelne vedľa seba na dĺžke niekoľko kilometrov. Sú vždy dve vedľa seba a tak pripomínajú koľajnice.

Ostáva nám len špekulovať, čo sa stalo s civilizáciou, ktorá nám ich zanechala.

Koltypin je presvedčený, že pod stopami, ktoré zanechali dávne vozidlá, v hĺbke zeme, musia byť ukryté zvyšky predmetov a objektov, ktoré pochádzajú od tejto dávnej civilizácie. Podľa neho to vyžaduje celý rad ďalších rozsiahlych archeologických výskumov.