1. časť: Nemecko sa stalo domovom džihadistov. Len náhoda pomohla k nedávnemu zatknutiu niekoľkých

05.09.2017 11:53

Nemeckej polícii pomohla nečakaná náhoda a podarilo sa jej odhaliť veľkú skupinu, počtom 60 členov, sýrskych džihadistov, bojovníkov Al-Nusra-Frontu, ktorí prišli do Nemecka ako „utečenci“. Ako uznaní utečenci plánovali a pripravovali teroristické útoky veľkého štýlu. Napríklad veľký krvavý atentát v starom meste Düsseldorfu.

Nakoľko policajné vyšetrovania ešte ani zďaleka nie sú uzavreté, a polícia najprv zatkla len piatich, tak polícia tají, aká to bola šťastná náhoda, ktorá jej dopomohla k takému úlovku. Je to však pre Nemecko veľmi zlé, že náhody musia pomáhať zachraňovať životy ľudí pred teroristami islamu, ktorých politici ľahkomyseľne nezodpovedn a hrubým porušením ústavy vpustili do krajiny.   

Medzičasom sa podarilo zatknúť ďalších dvadsať zo skupiny a prebieha ich vyšetrovanie. 

Ako prvý bude koncom septembra postavený pred súd v Stuttgarte Abdul K. obžalovaný z 36 vrážd a z toho, že je členom teroristického zoskupenia Al-Nusra.

On a ďalší jeho spolubojovníci sa podielali na krvavých masakroch zajatých civilistov a zajatých sýrskych vojakov Asadovej armády. Abdul K. spolu s nimi zavraždil 36 policajtov, štátnych zamestnancov a  vojakov  Asadovho režimu.

Niekdajší šéfredaktor Bildu, Peter Bartels, ktorý  prišiel  po odchode z jeho redakcie k rozumu a stal sa tvrdým a neúprosným kritikom  jeho promerkelovskej ideológie, 15. augusta o.i vo svojom článku napísal:

Pokračovanie príde