A je to tu - člen EÚ parlamentu hovorí o možnosti vytvorenia svetovej vlády

24.09.2014 11:19

Člen EÚ parlmentu, Bernd Posselt CSU, prezradil počas jednej pódiovej diskusii v Mníchove, že existujú plány na vytvorenie celosvetovej vlády a označil ich za absolútne legitimné.

Najprekvapujúcejšie na Posseltovom priznaní existencie týchto plánov, je samozrejmosť, s akou o nich hovorí. Každý, kto v minulosti tvrdil, že takéto snahy existujú, tak sa stal terčom výsmechu politikov a bol označený etiketou sprisahaneckého a konšpiratívneho teoretika.

 

Môj komentár:

 

Na prvý pohľad, možno i na druhý, sa mnohým ľuďom môže idea jednej celosvetovej vlády páčiť a či zapáčiť. Pri treťom pohľade však určite u nejedného z nich prídu pochybnosti a nedôvera. Najmä po zlých skúsenostiach s vládnutím Bruselu v EÚ, a to ešte Brusel v súčasnosti je determinovaný vo svojom vládnutí jednotlivými nacionálnymi štátmi EÚ.

Bezmocnosť občanov ako jedincov v EÚ a zároveň ich kontrola a manipulácia neustále narastajú. A keď si povieme aj to, že ak by raz bola nastolená svetová vláda, tak by to bola vláda riadená Washingtonom, a to by predpokladalo buď slabučké alebo rozpadnuté Rusko (  prípadne Rusko pod knutou Chodorkovského a či jemu podobného), tak je už celkom jasné, o čo ide a kam by svet smeroval.

Idea svetovej vlády je relatívne už staršieho dátumu. V roku 1925 vyšla v Paneuropa vydavateľstve kniha, kde boli takéto riadky: 

"Rozhodujúcou etapou k vytvoreniu svetovej vlády je ruský boľševizmus, kde malá črieda vládne v krajine a vedome zničila plutokratický demokratizmus, ktorý dnes vládne v ostatnom svete."

Kam však tento "užasný" plutokratický demokratizmus svet dnes doviedol, vidíme na nespočetných miestach - množstvo vojenských konfliktov, chaos a prenasledovanie takmer na každom kroku, milióny utečencov a ešte viac hladujúcich a  životné prostredie v katastrofálnom stave a žiadne výhliadky na zlepšenie.