70 km dlhý protest kanadských vodičov: Chcú zvrhnúť korona-vládu Trudeaua

31.01.2022 23:26

Pred niekoľkými dňami sa v Kanade vydalo na mierový pochod do hlavného mesta veľké množstvo vodičov nákladných aut, farmárov a vodičov osobných aut. Cestou sa k nim pridávali ďalší a ďalší. Ottawu zaplavilo podľa odhadov až do 100 000 protestujúcich. Podporiť ich prišli aj občania z USA.

Kanadský ľavicovo-liberálny premiér Justin Trudeau ("odchovanec" Klausa Schwaba) nariadil pre vodičov nákladných aut povinné očkovanie a tí teraz chcú jeho Covid-režim zvrhnúť. Všade počas ich cesty ich nadšene pozdravovali a oslavovali státisícky ich sympatizantov, predovšetkým z radov kanadských odporcov očkovania. 

A to na mnohých úsekoch ich cesty panovala krutá zima – mínus 20 a viac stupňov. Ľudia ich všade zásobovali jedením a pitím. Ďalší podobný protest je naplánovaný v USA.

Vodiči vyhlásili, že protest bude pokračovať tak dlho, pokiaľ kanadská vláda nezruší povinnosť očkovania pre nich.

Trudeau urobil z Kanady „korona-väzenie“ (stálo to na nespočetných transparentoch, ktoré vodiči mali pripevnené na svojich nákladných autách na ceste do hlavného mesta).

Kanadskí a americkí vodiči nákladných aut nesmú od 15. januára prechádzať cez hranice, ak sa nevedia preukázať očkovacím pasom. Aj v USA platí také opatrenie.

V kanadskej televízii vyhlásil Trudeau, že pri proteste vodičov ide len o m alú menšinu - klamal a bolo to na ňom vidno a bolo možné pozorovať aj jeho veľkú nervozitu.