24. februára 2022 sa navždy ukončilo monopolárne usporiadanie sveta

21.03.2022 23:06

Hegemónia USA, ktorá pretrvávala od 2. svetovej vojny bola vpádom Ruska do Ukrajiny drsne a nečakane ukončená. Obdobie, keď americké impérium mohlo vo svete v podstate všetko určovať podľa svojich predstáv, je ukončené.

Z Číny sa neuveriteľne rýchlo vyvinul ekonomický obor a aj z Ruska sa vyvinula veľmoc. USA už nebudú dominovať svetu a budú si na to musieť zvykať. Západ svojou krátkozrakou protiruskou politikou dosiahol len to, že Rusko a Čína sa spojili v strategickom partnerstve proti nemu. A nebude už dlho trvať a zrúti sa aj vláda dolára vo svete, a to ekonomicky USA, ktoré sú najzadĺženejším štátom na svete, extrémne oslabí.  A čo sa týka  rozprávky o údajnej morálnej „čistote“ Západu, tak na tú môže veriť už len naivný hlupák.

Rusko končí svoju spoluprácu so Západom a spolu s Čínou, Indiou a celým globálnym juhom vytvorí novú svetovú dominanciu. Monopolárny svet, ktorého pravidlá  určovala vojenská Full Spectrum Dominance USA-impéria sa skončila.

Už teraz nerealizujú Rusko a Čína svoje gigantické obchodovanie s energiou v dolároch. India, Turecko, a ďalšie ázijské štáty môžu ruskú ropu, plyn, diamanty, obilie, atď. zaplatiť v rubľoch, rupiách a iných menách a nie v dolároch. 

Keď takto ale zmizne  globálne nútenie ropu, plyn a ďalšie suroviny platiť výlučne v americkej mene, tak sa rýchlo vytratí dôležitosť dolára ako svetovej meny a finančný monopol USA-impéria sa rozpadne. To bude aj koniec globálnej ekonomiky ako sme ju dosiaľ poznali a odrazu sa zobudíme v novom globálnom finančnom systéme.

Členské štáty Euroázijskej Hospodárskej Únie (EAEU) a Čína vytvoria projekt nezávislého medzinárodného menového a finančného systému. Tento systém bude založený na novej medzinárodnej mene. A v ňom nebudú hrať USA a EÚ ani len druhé husle. Starý finančný systém, pod kontrolou Wall Streetu a City of London bude potom čoskoro takpovediac už len prežitkom z minulosti.