„Odporúčanie“ DGE (z dielne WHO?) na „redukciu“ ľudí? Lekári varujú nemeckú vládu: Nové potravinové smernice ohrozujú milióny Nemcov!

14.03.2024 11:16

Najprv odporúčanie, potom nariadenie! Rozruch z nových „odporúčaní“ na potraviny pre milióny nemeckých občanov. „Zatiaľ Nemecko“, neskôr ďalšie štáty?

Vplyvná Nemecká spoločnosť pre výživu (DGE) nedávno odporučila, aby každý občan zjedol len 300 gramov mäsa a klobásy týždenne, ale aspoň 25 gramov orechov denne, 300 gramov obilnín denne, najmenej 125 gramov strukovín týždenne (napríklad hrach, fazuľa). Ale len jedno vajce za týždeň......a ďalšie „odporúčania“.

 

DGE zaslalo tieto svoje „odporúčania“ vláde.

 

Minister pôdohospodárstva Cem Özdemir (58, Zelení) hovorí, že momentálne skúma, aké by to mohlo mať dopady.

„Je úlohou politikov rozhodnúť, ako môžu byť vedecké výsledky užitočné pre spoločnosť,“ vysvetľuje jeho hovorca.

 

Teraz však prichádza masívna kritika. Nemecká akadémia preventívnej medicíny považuje takéto „usmernenia“ za nebezpečné.

 

Viceprezident asociácie Johannes Scholl (59) povedal:

 

„Tieto odporúčania sú nebezpečné pre zdravie viac ako tridsať miliónov ľudí, pretože už prekonali jednu alebo aj viaceré ťažké choroby. Týka sa to každého, kto má nadváhu, smeruje k cukrovke alebo ju už má.

300 gramov obilia je ako 45 lyžičiek cukru. Je to preto, že škrob v zrne nie je nič iné ako reťazec glukózy.“

 

Ale nemecké Ministerstvo výživy a potravín podporuje „odporúčanie“ DGE!

 

Hovorí sa, že smernice od DGE sú „odporúčania“ a nie požiadavky. Každý, kto ale ešte vie sám rozmýšľať a neverí pochybným autoritám, ten dobre vie, že za tým v pozadí sú politické a iné vplyvy.

 

Minister pre potraviny Özdemir si očividne vyoko cení DGE. Jeho nová výživová stratégia počíta s povinným postupným zavádzaním noriem kvality, ktoré vypracovalo aj DGE, napríklad v školských jedálňach. Spolková vláda podporuje DGE už roky, len v roku 2022 jej dala 3,8 milióna eur (približne 80 percent jej celkového rozpočtu).

 

Ekonomická líderka CDU Gitta Connemann (59) tiež varuje:

 

„Žiadne vajcia, žiadne mlieko, len dostatok obilia – základné odporúčania DGE sú nesprávne a niektoré sú dokonca nezdravé. Ale tieto dogmatické odporúčania sú stanovené pre výživovú stratégiu spolkovej vlády.

 

CDU expert pre výživu Albert Stegemann otvorene kritizuje:

„Je nebezpečné, že DGE už nezakladá svoje štandardy výlučne na individuálnych zdravotných kritériách (zdravá výživa), ale stále viac do úvahy berie klimatickú politiku a trvalo udržateľné faktory ako svoj štandard.“

 

Ľudia bdite a staňte sa každý „lekárom“ svojho zdravia a každý „expertom“ svojej zdravej výživy.