„Máme najlepšie Nemecko všetkých čias.“V Regensburgu, kde doslova exploduje kriminalita migrantov si to ale nemyslí nikto

17.02.2024 19:01

Tento nezmysel, toto nehanebné klamstvo o Nemecku vyslovil prezident Steinmeier. V roku 2014, keď v Regensburgu nikto netušil, ako ho už čoskoro zaplavia kriminálni migranti, som v jednom článku napísal: 

 

"Regensburg  je svojou históriou a svojím výzorom perlou európskych miest. V roku 179 dal rímsky cisár Marcus Aurélius vybudovať na mieste dnešného Regensburgu veľký opevnený vojenský tábor pre rímskych legionárov. Mimochodom, týmto cisárom sa Regensburg imaginárne prepája a dotýka územia dnešného Slovenska, lebo rímske légie Marca Aurélia boli krátkodobo pri dnešnom Trenčíne, kde existuje o tom aj dokument.“

 

Regensburg som viackrát navštívil, fascinoval a priťahoval ma svojou „starorímskou minulosťou“. Naposledy som tam bol pred desiatimi rokmi – mesto bolo usporiadané, čisté a občania i návštevníci sa v ňom cítili bezpečne.

 

Jeho obraz sa však dramaticky a doslova drasticky zmenil. Krádeže, obchodovanie s drogami, útoky a znásilňovanie sú na dennom poriadku. Utečenci, najmä z Tuniska, spôsobujú v Regensburgu už dlhodobo strach a neistotu. Na titulky viacerých novín sa nedávno dostal list riaditeľa školy rodičom.

 

Riaditeľ dievčenskej školy St. Marien v Regensburgu vydal jasné varovanie. Napísal list rodičom a požiadal ich, aby už nedovolili svojim dcéram chodiť po tme samé do školy a domov. „Bez ohľadu na dennú dobu je najlepšie, aby vaše dcéry chodili do školy spolu v skupinách,“ radí.

 

Dievčenská škola je hneď vedľa Fürst-Anselm-Allee, kde nedávno za bieleho dňa došlo k sexuálnemu zločinu. Idylický park, ktorý sa nachádza v blízkosti vlakovej stanice, je dlhodobo problematickou oblasťou, a preto je tam zvýšená policajná prezencia.

Takéto je Nemecko dnešných dní a pomery ako v Regensburgu vládnu vo všetkých nemeckých mestách.

Uzavriem aspoň jednym z početných prípadov kriminálnych migrantov v Regensburgu.

28 ročný Abdallah C. prišiel do Nemecka v lete 2023. Predtým žil v Taliansku, kde jeho žiadosť o azyl zamietli. Hoci Tunisan žil v Regensburgu len krátko, tak v období od 12. júla do 23. novembra spáchal už osem trestných činov. O. i. ukradol v supermarkete bicykel (1500 eur), potom pivá (27 eur) a tziež ho policajti chytili s 32 hašišovými prúžkami (20,18 gramu) pripravenými na predaj.

 

Abdallaha C. vzali do väzby až po čine z 18. novembra na diskotéke v Regensburgu. Mladej žene (20) ukradol zo zadného vrecka mobilný telefón. Keď ho prenasledovala, vrátil jej ho (900 eur). Ale ju začal sexuálne obťažovať. Mal však smolu, lebo to videl v blízkosti okoloidúci policajt v civile a zločinca chytil.

O päť dní neskôr bol zatknutý v útulku pre utečencov. Policajti mu opäť našli  hašiš (19,27 gramu).

Teraz konečne mal súd.

Sudca Charitopoulos po vypočutí obžalovaného Abdallaha C. na okresnom súde v Regensburgu pred vynesením rozsudku:

 

„Ak by som vás pustil na slobodu von, je pravdepodobné, že sa budete skrývať a páchať ďalšie zločiny. Pre bežného občana by to bolo nevysvetliteľné, ak by som vás dnes prepustil z väzenia.

Ste intenzívny páchateľ. Spáchali ste trestné činy s vysokou frekvenciou a medzi trestnými činmi bol krátky časový úsek. Prišli ste do Nemecka, dostali ste pohostinstvo a sociálne výhody – a využili ste ich, ale to vám bolo málo. Od tohto súdu potom nemôžete očakávať žiadnu zhovievavosť."

 

Tunisan bol odsúdený na 18 mesiacov väzenia nepodmienečne.

 

Zvláštne a zarážajúce je to, že sudca vo svojich záverečných slovách akoby sa ospravedlňoval za to, že kriminálneho migranta musel potrestať väzením. Som presvedčený, že ak by na mieste migranta bol stál pred súdom etnický Nemec, sudca by si tieto slová bol odpustil a by vyniesol vyšší trest.