„Zradkyňa“, renomovaná klíma-expertka priznala: Kríza globálneho oteplenia je vymyslená lož

12.08.2023 23:20

Jedna z najvplyvnejších svetových vedcov v oblasti klímy sa kajúcne a veľmi emocionálne priznala ku svojim „hriechom“ a varovala verejnosť, že tvrdenia o „kríze“ súvisiacej s takzvaným „globálnym otepľovaním“ sú len vymyslené klamstvá.

 

Profesorka Judith A. Curry je americká klimatologička a bývalá predsedníčka School of Earth and Atmospheric Sciences na Georgia Institute of Technology.

 

Curry roky patrila medzi popredné hlasy, ktoré varujú, že Zem čelí „núdzovej situácii“ kvôli údajne ľuďmi spôsobenej klimatickej zmene. V posledných mesiacoch sa apokalyptické varovania mainstreamových médií pred „klimatickou krízou“ dramaticky zvýšili.

 

Tvrdia nám, že „zmena klímy“ je „kríza“, že existuje „prevažujúci vedecký konsenzus“ a že každý, kto sa to odváži spochybniť, je „konšpiračný teoretik“ a popierač globálneho oteplovania.

 

Prof. Dr. Curry v rozhovore pre New York Post vysvetlila, že „veda“ vyprodukovala pseudoargumenty, len aby dôkladne vystrašila verejnosť, aby si myslela, že musíme riešiť „klimatickú núdzovú situáciu“.

 

"Je to ale len vymyslený konsenzus,"

zdôraznila pre New York Post.

 

Odhalila, že vedci sa snažia o stimuly „slávy a bohatstva“, ktoré ich vedú k zveličovaniu alebo dokonca vymýšľaniu údajných rizík. Podľa Curry jedným z najjednoduchších a najefektívnejších spôsobov, ako môžu klimatickí „vedci“ dosiahnuť „slávu a bohatstvo“, sú falošné tvrdenia spájajúce počasie s „globálnym otepľovaním“.

 

Curry presne vie, ako funguje priemysel „klimatickej vedy“, lebo predtým , ako si vstúpila do svedomia aj sama do neho patrila a šírila hystériu „globálneho otepľovania“. Kedysi bola miláčikom médií, ktoré pre tento priemysel pracovali. A tie ju vychvaľovali až do neba, keď zverejnila štúdiu, ktorá podľa všetkého ukázala dramatický nárast intenzity hurikánov.

 

“Zistili sme, že percento hurikánov 4. a 5. kategórie sa zdvojnásobilo. Médiá to zachytili a potom sa na to začali odvolávať aj klimatickí alarmisti,“

povedala Curry.

 

„Intenzívnejšie“ hurikány, o ktorých informovala vo svojich zisteniach, rýchlo dali potrebný impulz klíma-alarmistom, aký pre svoje klamstvá potrebovali, aby ich mohli predkladať ľuďom ako „posvätné vedecké pravdy“. Keď však jej práca získala celosvetové uznanie po tom, čo bola spojená s dramatickou „zmenou klímy“, Curry priznala aj to, že si svoju jazdu na zelenej agende užívala.

 

„´Adoptovali´ ma významné environmentálne združenia a dôležití klíma-strašiaci a zaobchádzali so mnou ako s rockovou hviezdou,"

hovorí Curry.

 

„Všade so mnou lieteli, aby som sa stretala s politikmi. Všade ma chválili a vyzdvihovali. Priznám sa,  že mi to všetko lichotilo.

Potom však prišiel čas, keď niektorí renomovaní vedci klimatológovia poukázali na medzery v mojom výskume tým, že uviedli aj roky s malým počtom hurikánov. Ako svedomitý a dobry vedec  som moje práce preskúmala znova a napokon som si uvedomila, že moji kritici mali pravdu.

V mojej práci boli sčasti aj zlé údaje,"

priznala Curry.

 

"Jej súčasťou malo byť aj zohľadnenie prirodzenej premenlivosti klímy,“

doplnila sebakriticky Curry.

 

Potom prepukol škandál Climategate, ktorí jej ukázal, že početní iní klimatológovia neboli takí  úprimní a otvorení voči kritike ako ona. V uniknutých e-mailoch boli odhalené agresívne pokusy klíma-alarmistických vedcov skryť údaje naznačujúce, že zmena klímy nie je krízou.

 

"Boli to škaredé veci, porušoval sa zákon o obchádzaní informácií, prišlo k pokusom vyhodiť redaktorov časopisov, ktorí nepodporovali klamstvá klimatológov-alarmistov a podobne,“

vyjadrila sa k tomu Curry.

 

Vďaka tomu si Curry uvedomila, že existuje „priemysel klimatických zmien“, ktorý kráľovsky odmeňuje klíma-alarmizmus.

 

"Počiatky toho siahajú do Environmentálneho programu OSN. Viacerí predstavitelia Organizácie Spojených národov boli motivovaní antikapitalizmom a nenávideli ropné spoločnosti  a začali riadiť svoju politiku  politikou klimatických zmien a klíma-alarmizmu,"

vysvetľuje Curry.

 

Tieto jej slová veľmi výrazne podporuje a dopĺňa aj nedávne klíma-alarmistické vyhlásenie generálneho riaditeľa OSN Antonia Guterresa, keď povedal, že „éra globálneho otepľovania sa skončila“ a „nastala éra globálneho varenia“.