Zelenskij nesmel (kraso)rečniť v Snemovni reprezentantov USA!

25.09.2023 18:43

Podľa správy v New York Times (NYT) dostal ukrajinský prezident Zelenskyj zákaz vystupovať v Snemovni reprezentantov. Podľa všetkého mal v tom prsty Donald Trump.

 

Toto rozhodnutie urobil podľa informácií, ktoré mal NYT k dispozícii, predseda Snemovne reprezentantov USA  Kevin McCarthy.

 

Ale nie je to len Trump, ktorý robí Zelenského zodpovedným za to, že nezmyselne preťahuje vojnu, ktorú nemože nijako vyhrať a ktorá stojí USA miliardy dolárov. Republikáni odmietajú Zelenského takmer jednomyseľne.

 

Kevin McCarthy, republikánsky predseda Snemovne reprezentantov USA, sa podľa správy NYT rozhodol nedovoliť ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému vystúpiť v rokovacej sále počas jeho návštevy Capitol Hill 21. septembra.

 

Najvyšší republikánsky politik mal len súkromné ​​stretnutie so Zelenským, ako o tom informoval NYT. 

 

Zákonodarcovia, ktorí si chceli vypočuť ukrajinského lídra, tak mohli urobiť na podujatí v Národnom archíve, ktoré organizoval Kongresový výbor Ukrajiny.

 

Americký Senát, v ktorom dominujú Demokrati, samozrejme prijal ukrajinského prezidenta na jeho žiadosť.

 

Snemovňa reprezentantov, v ktorej dominujú Republikáni, chcela tým, že odmietla prijať Zelenského vyslať jasný signál prevažnej časti Američanov, ktorí odmietajú vojenskú a finančnú pomoc Ukrajine a dať im tak najavo, že ak prezidentské voľby vyhrá kandidát Republikánov, tak sa podpora Ukrajiny ihneď ukončí.