Vojenský analytik USA: Ukrajinská armáda strieľa vlastných ľudí, ktorí kolaborujú s Rusmi

21.04.2022 22:39

Scott Ritter je americký vojenský analytik, ktorý o.i. bol vojenským inšpektorm OSN v Iraku a v súčasnosti pracuje aj ako vojenský analytik v rusko-ukrajinskom konflikte.

Ako uvádza, tak ruská armáda počas obliehania  Buče udržiavala s miestnym obyvateľstvom korektné vzťahy. Z Buče kompletne odišla 30. marca. Počas jej prítomnosti prichádzalo medzi ruskými vojakmi a tamojšími ľuďmi aj k výmene tovarov. 

Rusi ponúkali domácim za vajcia, mäso, syr, mlieko svoje konzervy a sušenú potravu. Ritter povedal, že každý Ukrajinec, kto to robil, bol po odchode Rusov pokladaný za vlastizradcu.

Ritter ďalej tvrdí:

„Ukrajinská nacionálna polícia oznámila, že 1.apríla príde do Buče, aby ju vyčistila od tých, ktorí spolupracovali s Rusmi. Vychádzam preto z toho, že títo ľudia boli zastrelení ukrajinskou políciou. Okrem toho existuje videomateriál od Azov-skupiny, kde sa hovorí o Safari – a Safari je názov špeciálnej skupiny ukrajinskej polície, ktorá prišla do Buče, aby ju čistila od zradcov-kolaborantov. A čistenie znamenalo zabíjanie.

Mrtvoly dali potom na ulicu a odišli – krátko po tom vyhlásili, že ich zavraždili Rusi. Väčšina z mŕtvych tiel Ukrajincov v Buči mala na zápästí ovinutú bielu pásku – to bolo spoznávacie znamenie na znak toho, že sú proruskí sympatizanti.

Mrtvoly vo videu nevyzerali tak, akoby tam ležali niekoľko dní po odchode Rusov z Buče. Čo ste videli v našej televízii, to boli ľudia zabití len pred krátkym časom.“

Ritter ďalej cituje mexického žurnalistu ako svedka: „Mexičan prišiel do Buče v ten istý deň, keď Ukrajinci nariadili jej čistenie. Uvidel  tam na uliciach mrtvoly a vypovedal, že tí ľudia boli zabití len nedávno – krv na nich a okolo nich bola ešte celkom čerstvá.“

 

To všetko zverejnil Scott Ritter na twitteri. Tam napísal aj to, že ide o propagandistickú vojnu prezidenta Bidena a že ľudí v Buči vraždili 1. apríla príslušníci ukrajinskej nacionálnej polície a potom, že Biden vyhlásil, že to sú vojnové zločiny Rusov a že Putin musí byť obžalovaný v Den Haagu.

 

K tomu dodal Ritter, že ide o takú vojnu propagandy, akú sme tu ešte nikdy nemali. 

Twitter-account Rittera bol po týchto vyjadreniach rýchlo deaktivovaný. Americký vojenský expert publikuje však ďalej na Telegrame.

Aj pod linkom v maďarčine:  Az amerikai katonai elemző megírta a Twitteren, hogy nem az oroszok gyilkoltak Bucsában - letiltották | Vadhajtások (vadhajtasok.hu)