Vláda USA odopiera populárnemu moderátorovi Tuckerovi Carlsonovi možnosť urobiť rozhovor s prezidentom Putinom

26.09.2023 23:05

Televízny moderátor poznamenal, že nikto z amerických médií ho nepodporil, keď vyjadril túžbu po takomto rozhovore

 

Televízny moderátor Tucker Carlson pre švajčiarsky magazín Die Weltwoche povedal, že sa pokúsil urobiť rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ale americká vláda mu v tom zabránila.

 

„Snažil som sa urobiť rozhovor s Vladimírom Putinom, ale americká vláda ma zastavila. Premýšľajte o tom a napíšte to," povedal novinár Carlson v nedeľu denníku a poznamenal, že nikto v amerických médiách nepodporil jeho právo novinára na to, aby informoval občanov USA  o názoroch ruského prezidenta na ukrajinský konflikt.

 

Povedal tiež, že vláda USA sa už desaťročia agresívne snaží získať kontrolu nad všetkými americkými médiami a že väčšina mediálnych profesionálov sa bojí povedať čokoľvek, čo by mohlo byť nepríjemné vládcom.

 

27. augusta Margarita Simonjanová, šéfredaktorka televízneho kanála RT, vo vysielaní televízneho kanála Rossija-1 povedala, že Carlson vyjadril želanie urobiť rozhovor s Putinom a požiadal o poskytnutie týchto informácií ruskému vodcovi.

 

Carlson, bývalá hviezda Fox News:

"Snažil som sa urobiť rozhovor s Vladimirom Putinom a americká vláda ma zastavila.

Mimochodom, nikto ma nebránil. Nemyslím si, že niekto v médiách povedal: „Počkaj chvíľu, možno sa mi ten chlap nebude páčiť, ale má právo robiť rozhovory s každým, koho chce, a my máme právo počuť, čo hovorí Putin.“

 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov včera povedal, že západné publikum je natoľko ovplyvnené "protiruskou propagandou", že rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom nebude prijatý "triezvo".