V mene Alaha: Turecký moslim vraždil z nenávisti k Nemcom. Mal listinu smrti s menami tých, ktorých chcel zavraždiť – kresťania patria do pekla

26.10.2023 23:29

Päť výstrelov, jeden podozrivý: Abdulsamet Y. z Turecka stojí pred súdom po vražde zamestnanca Telekomu. Zrejme chcel zavraždiť ďalších ľudí – z motívov, ktoré odhaľujú súvislosť fanatickej viery v Alaha a nenávisť voči tým, ktorí ho nevzývajú, aj keď peniaze týchto nemeckých „nevercov“ sú pre tých čo ich nenávidia neobyčajne vítané.

 

Krajinský súd v Bochume pokračoval v procese proti Turkovi Abdulsametovi Y., ktorý zavraždil 58-ročného muža. Jedným z motívov vraj bola jeho „nenávisť k nemeckým občanom“. Zamestnanca Telekomu zabil piatimi výstrelmi v aute.

 

Teraz vyšetrovatelia zistili, že Y. mal na svojom smartfóne zoznam ďalších potenciálnych nemeckých obetí  pod názvom „Hell People“ (ľudia z pekla a či ľudia, ktorí patria do pekla), ktorý obsahoval viac ako tucet mien a čísiel ich mobilných telefónov, informovali v pondelok médiá.

Patrí medzi ne dvojica z Hammu, ktorú po hádke o štýle jazdy autom označil za „voličov AfD“, ako aj podnikateľ z Dortmundu, ktorému sa 26-ročný mladík údajne vyhrážal poloautomatickou zbraňou.

 

Turek podľa vyšetrovania zločin presne naplánoval.

 

Na rovnakom zozname sa našla aj adresa 58-ročnej obete  vraha, uviedli vyšetrovatelia. Žiadne ďalšie podrobnosti nateraz neposkytli.

 

Prokurátor, poverený zastupovaním štátu v tomto procese, už v septembri spomenul nenávisť Turka k Nemcom ako možný a veľmi pravdepodobný dôvod jeho činu.