Už 1610 prírodovedcov a expertov - medzi nimi dvaja nositelia Nobelovej ceny - podpísali prehlásenie: Neexistuje žiadna klimatická núdza!

18.08.2023 12:09

Pokusy rozpútať globálnu klimatickú hystériu, podobnú korónovej pandémii, sa nedaria až tak dobre, ako vtedy. Odpor zo strany komunity fyzikov a prírodovedcov, ktorí na to majú vedecké nástroje a skvelé argumenty, je naozaj veľký. Je to exaktná prírodná veda, ktorá dokáže vyvrátiť tvrdenia Rady OSN pre klimatické zmeny (IPCC). Ich modely a predpovede sú stále vyvrátené skutočným vývojom – pravidelne predpovedajú nadmerné otepľovanie.

 

Dr John F. Clauser a globálna sieť (Clintel) - viac ako 1 610 vedcov a expertov - podpísali Svetovú deklaráciu o klíme.

Clauser je po Dr. Ivarovi Glaeverovi druhý nositeľ Nobelovej ceny medzi signatármi.

 

Tvrdia, že IPCC šíri nebezpečné dezinformácie.

 

Ako Clintel ukázal vo svojej nedávnej knihe The Frozen Climate Views of the IPCC, tak IPCC urobil vo svojej najnovšej správe vážne chyby.

 

Guus Berkhout, emeritný profesor geofyziky na TU Delft a prezident spoločnosti Clintel, srdečne víta profesora Clausera v komunite Clintel:

 

„Je veľmi povzbudivé, keď špičkoví vedci, medzi nimi už aj Dr. Clauser je ochotný hovoriť o očividnej korupcii vedy klimatickým establishmentom. Naším cieľom je urobiť Clintel plnohodnotným protipólom IPCC. Čím viac vynikajúcich vedcov sa pripojí k sieti Clintel, tým silnejšie bude naše postavenie v diskusii s IPCC a lídrami nadnárodných politických organizácií."

 

Vyhlásenie Clintel World Climate Statement bolo vydané v roku 2019, v roku založenia spoločnosti Clintel. Silnou stránkou deklarácie je jej dostupnosť a silné posolstvo:

 

„Nič také ako klimatická kríza neexistuje!

 

To platí bez ohľadu na to, či niekto verí vo veľký alebo malý príspevok CO2 k otepľovaniu za posledných 150 rokov. Vedci a odborníci, ktorí chcú naše vyhlásenie podpísať, môžu k nám zaslať svoje žiadosti.

Otepľovanie je oveľa pomalšie, ako sa predpokladalo.

 

Geologický archív ukazuje, že zemská klíma od existencie Zeme podlieha výkyvom, s prirodzenými studenými a teplými obdobiami.

 

Malá doba ľadová sa skončila až v roku 1850, takže nie je vôbec prekvapujúce, že teraz zažívame dočasné obdobie otepľovania.“

 

Svet sa oteplil podstatne menej, ako predpovedal IPCC na základe modelovaných antropogénnych vplyvov.

Priepasť medzi skutočným a modelovaným svetom nám ukazuje, že sme ďaleko od pochopenia klimatických zmien.

 

Klimatické modely majú veľa nedostatkov a nie sú ani zďaleka hodnoverné ako nástroje globálnej politiky. Nezmyselne preháňajú negatívny účinok skleníkových plynov, ako je CO2. Ignorujú aj fakt, že obohacovanie atmosféry s CO2 je prospešné.

 

CO2 nie je znečisťujúca látka. Je nevyhnutná pre všetok život na Zemi.

 

Fotosyntéza, ktorej je neodmysliteľnou súčasťou  je požehnaním. Viac CO2 je dobré pre prírodu, pretože robí Zem zelenšou: Dodatočný CO2 vo vzduchu podporil rast globálnej rastlinnej biomasy. Je to dobré aj pre poľnohospodárstvo, zvyšuje výnosy plodín na celom svete.

 

Globálne otepľovanie neviedlo k viacerým prírodným katastrofám

 

Neexistujú žiadne štatistické dôkazy o tom, že globálne otepľovanie zvyšuje frekvenciu hurikánov, záplav, sucha a podobných prírodných katastrof. Existuje však dostatok dôkazov, že opatrenia na zmiernenie sú rovnako škodlivé ako nákladné.

Klimatická politika musí zohľadňovať vedeckú a hospodársku realitu.

 

Clintel dôrazne nesúhlasí so škodlivou a nerealistickou politikou nulového CO2 navrhovanou na rok 2050.