Ukrajinská protiofenzíva zlyhala, Rusko vedie už dlhšie útočné operácie!

09.11.2023 11:44

To ale ostáva západným mainstreamom stále ešte zatajované. Isté náznaky o „čiastočnej“ neúspešnosti protiofenzívy však niekoľko málo médií Západu pred nejakým časom už opatrne hlásilo. Boli to  napríklad „business-news“.

 

Viac ako štyri mesiace trvajúca ukrajinská „protiofenzíva“ podľa ruského veľvyslanca pri OSN Vasilija Nebenzyu nedosiahla žiadny zo svojich cieľov.

 

„Ruské jednotky sú už niekoľko dní zapojené do útočných bojových operácií prakticky pozdĺž celej frontovej línie. Stratili sa desiatky tisíce životov, ktorých naverboval kyjevský režim, z ktorých väčšina ani nechcela bojovať.

Niektorí z tých šťastnejších sa vzdali a prežili.

 

Preto možno takzvanú ukrajinskú protiofenzívu oficiálne považovať za ukončenú,“

vyhlásil Vasilij  Nebenzja.

 

Podľa neho mali štyri mesiace ukrajinských útokov za následok len stovky zničených jednotiek západnej techniky.

 

Straty Ukrajiny sa v jej neúspešnej ofenzíve odhadujú na viac ako 90 000 ľudí, 1 900 tankov a 557 obrnených vozidiel.

 

Namiesto ukončenia „masakrovania“ Ukrajincov na fronte, Západ im naďalej dodáva zbrane, čím len predlžuje ich utrpenie.

Dovoľte mi zdôrazniť, že proti Rusku nie sú ozbrojené sily Ukrajiny, ktorých zdroje sú takmer vyčerpané, ale kolektívna vojenská mašinéria krajín NATO a ich kombinovaný obranný priemysel,“

povedal Nebenzja pred Bezpečnostnou radou OSN.

 

 

„Cynizmus našich bývalých západných partnerov je jednoducho úžasný,“

vyhlásil Nebenzja s odvolaním sa na nedávne vyhlásenie holandskej ministerky obrany Kajsy Ollongren, že vyzbrojenie Ukrajiny je "veľmi lacný spôsob" boja proti Rusku.

 

Z Moskvy už niekoľkokrát zaznelo, že taká Ukrajina, ktorá žije v mieri so svojimi susedmi a rešpektuje práva všetkých svojich občanov, mala a má budúcnosť. Zelenského zločinecký neonacistický režim však nemá žiadnu.

 

Šéf ukrajinskej vojenskej rozviedky Kirillo Budanov priznal, že ofenzíva bola nielen "oneskorená", ale aj "úplne mimo plánu", pričom dodal, že vysvetlenie tohto - podľa "oroszhirek.hu" - je tajné.