To chcel Biden: Európa už nebude dostávať žiadny lacný plyn z USA!

09.10.2022 22:03

Len hlupák nevedel, že USA urobia všetko preto, aby dostali EÚ na kolená, a to tak ukrajinskou vojnou, ako samozrejme aj sankciami proti Rusku. Ale európske vlády- okrem maďarskej - poslúchali slepo a devótne americký diktát a občanov od začiatku klamali a zavádzali, tvrdiac, že žiadna kríza a inflácia nebude.

Doslova zavádzajúco občanov uisťovali,  že USA a prezident Biden nám s energiami pomôžu za dobré ceny, keď vypadnú ruské dodávky. Čo nám ale Biden v týchto dňoch nepovedal, to prezradil Charif Souki, predseda predstavenstva Tellurian, firmy pre tekutý plyn, ktorá je v Texase.

Naša závislosť od ruských energii nám zaručovala nízke ceny. Teraz ale robíme všetko preto, aby sme v tomto smere boli závislí a čoraz závislejší od USA. EÚ štáty – okrem Maďarska, ktoré naďalej má lacný ruský plyn – ktoré sa od marca snažia nahradiť prerušené dodávky lacného plynu z Ruska, sa v súčasnosti neprestávajú diviť. Dôvodom ich naivného údivu je, že dodávky tekutého zemného plynu z USA stoja medzičasom už dvakrát toľko ako pôvodne.

A ako vyhlásil Charif Souki cena bude aj naďalej dramaticky stúpať a podľa neho už čoskoro môže byť až trikrát taká, ako bola pôvodne pred ukrajinským konfliktom (takže USA ekonomika má radosť z vojny na Ukrajine – poreliata krv jej prináša obrovské zisky).

Teroristický akt, či už od Ukrajiny alebo USA , ktorý spôsobil výbuchy na pipelines Nord Streamu ešte viac urýchlil rast cien plynu. A Američania plesajú od radosti – ešte pred rokom netušili, ako im Európania pomôžu extrémne zvyšovať zisky z plynového biznisu – lebo tento rok dosiahli ich plynové exporty do hlúpej Európy neuveriteľných viac ako 70 percent z celkového množstva dodávok do Európy, a to za neporovnateľne vyššie ceny, ako boli pred rokom. Pričom tento podiel – 70 percent – bude ďalej narastať.

„Vďaka“ ti Brusel, že tvojou zásluhou takto skvele obohacujeme našich „priateľov“ v USA, oni nás za to statočne „ochraňujú“ pred „zlými“ Rusmi.

Preto z ich pohľadu niet na svete väčších hlupákov ako sú Európania, ktorí trpia, aby si Američania mohli užívať – v USA neexistuje žiadna plynová kríza a tak ani inflácia európskych rozmerov.

V súčasnosti je veľkoobchodná cena plynu v EÚ viac ako desaťnásobok ceny plynu v USA. Tendecia je taká, že v blízkej budúcnosti to bude dvanásť až trinásťnásobok a ani to nebude koniec rastu ceny plynu pre hlúpu vazalskú EÚ.