SPIEGEL, najväčší producent nepravdivých tvrdení nemeckého mainstreamu, opäť klamal - tentoraz o Petrovi Bystronovi AfD

29.04.2024 10:29

SPIEGEL sa tým dopúšťa nezákonného ovplyvňovania volieb! V súčasnej mediálnej kampani proti AfD a proti Bystronovi šíri SPIEGEL vo svojom printovom titulnom príbehu dokázane nepravdivé informácie.

 

V článku sa uvádza, že dvojka na listine strany pre voľby do EÚ, Petr Bystron, sa na rokovaní Spolkového výkonného výboru kolegom z AfD údajne „priznal“, že „prijal malé balíčky“ od Ukrajinca, ktorý bol podľa SPIEGLU vraj proruský. „Potvrdilo to niekoľko účastníkov,“ tvrdí kontroverzná Ann-Katrin Müller zo SPIEGLU. Do očí bijúce klamstvo, pretože členovia Spolkového výkonného výboru túto verziu v žiadnom prípade nepotvrdzujú. Naopak - popierajú to.

 

Píšu v tlačovej správe:

„Vyhlásenie uvedené v článkoch SPIEGLU, že pán Bystron 22. apríla 2024 deklaroval Spolkovej výkonnej rade AfD, že dostal balíky, je nepravdivé. Na uvedenom stretnutí netvrdil, že dostal balíky. Potvrdil to dnes veľký počet účastníkov na zasadnutí Spolkovej výkonnej rady.“

 

Spiegel opäť pôsobí ako dezinformačná útočná zbraň proti AfD. Rád hádže všetky novinárske etické princípy cez palubu, keď ide o očierňovanie opozície – v tomto prípade AfD - v Nemecku.

 

V období korony boli jeho obeťami oponenti donucovacích opatrení štátu. Teraz je v súčasnej kampani jeho obeťou AfD.

 

Ocenený americký investigatívny novinár Michael Schellenberger zistil, že strany zo šiestich európskych krajín, z ktorých všetky sú proti pokračovaniu vojny na Ukrajine, majú byť v mene NATO zdiskreditované (informuje o tom PI-NEWS).

 

V Nemecku sú stále pod silnou očierňovacou paľbou dvaja poprední kandidáti AfD do eurovolieb Maximilián Krah a Petr Bystron.

 

SPIEGEL v kampani šíri nekontrolované, ničím nepodložené obvinenia z Českej republiky, že Bystron a Krah dostali peniaze od (údajne) proruského Ukrajinca. Viacerí politici, vrátane bývalých prezidentov a ministrov zahraničných vecí, sú obviňovaní z toho, že sú moskovskými agentmi len preto, že poskytli rozhovor online portálu „Hlas Európy“.

 

Toto médium ich obviňuje z toho, že sa nechali podplatiť Moskvou. To, že všetci zainteresovaní odmietajú tieto obvinenia ako absurdné, SPIEGEL ani v najmenšom netrápi. Naopak, vždy šíri „nové“ príbehy o prípade, aj keď v nich je nič nové.

 

Bystron tento prístup výstižne opísal ako „pokus znova a znova variť starú kávu“.

 

Autorka článku Ann-Katrin Müller sa dokonca poponáhľala šíriť kontroverzné vyhlásenie na X. A to aj napriek tomu, že Bystron incident pre SPIEGEL nepotvrdil. Politik napísal, že išlo o kampaň riadenú NATO, ktorú médiá ako SPIEGEL mali udržať pri živote až do volieb.

 

Správu zo SPIEGLA okamžite (a nekontrolovane) zverejnil WELT vo svojom online vydaní a následne ďalšie portály ako t-online, Focus-Online, Radio Prag a ďalšie.