Škandál: Ministerka Annalena Baerbock minie na párty v tomto roku takmer 16 milionóv eur

01.11.2023 21:10

Nemeckí Zelení (a nielen nemeckí) už dávno stratili všetky svoje politické ideály, ktoré si napísali na svoje zástavy vo svojich začiatkoch v roku 1980 a za ktoré vtedy bojovali so štátnou mocou. Teraz sú sami štátnou mocou, ktorá ničí svojou politikou  spoločnosť a kde zelená ministerka zahraničia vyhadzuje štátne peniaze plnými priehrštiami, a to aj

v čase inflácie, keď sa musí šetriť všade. Ministerstvo zahraničných vecí zrejme vidí veci inak a plánuje megarozpočet len ​​na občerstvenie a nápoje.

 

Annalena Baerbock poberá ako ministerka zahraničných vecí kniežací plat. Obrovské výdavky, ktoré ministerstvo zahraničných vecí, ktorému šéfuje, tento rok plánuje na jedlo a nápoje na svojich slávnostných podujatiach, teraz mimoriadne rozhnevali verejnosť.

 

Milióny za šampanské a predjedlá

 

Ako uvádza derwesten.de, v súčasnosti sa veľa diskutuje kvôli plánovaným škrtom financií v rôznych oblastiach. Zatiaľ čo tam však červená ceruzka neúprosne škrtá, tak na ministerstve Annaleny Baerbock to vôbec neplatí. Pritom veľká väčšina Nemcov nepovie o nej už dávno jediné pozitívne slovo.

 

Spolkové ministerstvo zahraničia vyčlenilo na tento rok až 15,7 milióna eur len na „náklady na udržiavanie oficiálnych kontaktov a reprezentatívne povinnosti zamestnancov na zahraničných misiách“, ako sa oficiálne uvádza.

 

Dokonca už aj mainstream (ktorý nemá žiadne hodnoty) sa v tomto prípade pýta:

„Zradili Zelení svoje hodnoty?“

 

Plánované výdavky sú viac ako trikrát vyššie ako doteraz.

 

Podľa Focus Online boli ročné výdavky nemeckého Ministerstva zahraničných vecí na občerstvenie a nápoje pred koronou v roku 2019 len 4,7 milióna eur.

 

To znamená, že výdavky na diplomatické „párty“ Annaleny Baerbock sa viac ako strojnásobili. Nemecké Združenie daňových poplatníkov kritizuje vysoké výdavky a píše:

 

„Tieto zdroje financované daňovými poplatníkmi „z oficiálnych dôvodov v osobitných prípadoch“ by sa v súčasnosti mali osobitne kriticky preskúmať.“

 

Združenie daňových poplatníkov však nie je jediné, koho rozčuľujú vysoké výdavky ministerky Annaleny Baerbock, ktorá v súkromnom živote údajne radšej jedáva regionálne produkty, v čase inflácie a rôznych úsporných opatrení však ako ministerka doslova rozhadzuje peniaze.

 

V médiách je tiež veľká nespokojnosť s vysokými nákladmi na jej ministerstve.

 

News.de napríklad píše o „obrovskom množstve peňazí daňových poplatníkov“, ktoré sú „plytvané“ a

 

Focus Online kritizuje:

„Zatiaľ čo občania medzi Flensburgom a Freilassingom (sever a juh Nemecka) si musia kvôli rastúcim životným nákladom utiahnuť opasky, vládnych miest sa to zrejme vôbec netýka.“