Putin: Západ sa už sám porazil! Rusko ponuklo už Clintonovi svoju ruku – ten ju odbil!

13.07.2022 22:48

Ruský prezident sa minulý týždeň stretol s predsedami frakcií strán v ruskom Parlamente. V jeho príhovore k nim bolo mnoho zaujímavých a dôležitých výpovedí, ktoré rôzne západné médiá použili ako titulky pre svoje články.

Napríklad Spiegel dal svojmu článku titul – Putin o vojne na Ukrajine: My sme ju ešte ani len poriadne nezačali

Samozrejme, že Putin to tak nepovedal, jeho formulácia bola iná.

RT-DE svoj článok uviedol s titulkou – Putin: Západ nás chce poraziť vo vojne – nech to len skúsi

Putin sa šéfom frakcií poďakoval za dobrú parlamentnú prácu ich poslancov a ešte raz podotkol, že západné sankcie síce Rusku spôsobili niekoľko problémov, ale celkove že neboli veľmi účinné a že  možno o nich povedať toľko, že vôbec nedosiahli svoj cieľ a tým bolo zničenie ruskej ekonomiky.

Ruský prezident zdôraznil, že konflikt v Ukrajine je v skutočnosti konfliktom Západu proti Rusku, v ktorom pre Západ majú Ukrajinci zvíťaziť. Západ preto v priebehu rokov vybudoval, vyzbrojil a nasmeroval Ukrajinu tak agresívne antirusky, že napokon muselo k vojne s Ruskom nevyhnutne prísť.

Toto západné médiá nenapíšu – a bežní ľudia o tom nevedia nič - lebo sú to fakty, a síce fakty neúprosné, ktoré odhaľujú, kto chcel mier a spojenectvo a kto bol proti tomu:

Krátko po tom ako sa Vladimír Putin stal prezidentom Ruskej federácie v roku 2000, tak navrhol vtedajšiemu prezidentovi USA Clintonovi prijatie Ruska do NATO a následne vybudovať spoločne bezpečnostné štruktúry  v Európe. Ten to však hneď odmietol – ak by to nebol urobil, a bol by prijal ruku, ktorú mu podával Putin, tak by sme dnes nemali v Ukrajine nijakú vojnu.

Preto možno konštatovať nasledovné:

Bill Clinton a jeho vláda nesú veľkú zodpovednosť za prelievanie slovanskej krve v Ukrajine!

Po tom ako Clinton túto veľkolepú ponuku Moskvy arogantne a nezmyselne odmietol a ktorej realizácia by bola znamenala trvalú dôveru a pevné priateľstvo medzi Ruskom na jednej strane a EÚ a USA na strane druhej, Putin pochopil, že Západ chce a potrebuje mať Rusko ako úhlavného nepriateľa. Len tak môžu a chcú USA budovať naďalej svoju svetovú hegemóniu (vtedy ešte Biely Dom ani len netušil, že im také plány prekazí neuveriteľne rýchlo napredujúca Čína, Američanmi dlho podceňovaná) a preto v žiadnom prípade nechceli byť v jednom spoločnom „dome“ s Ruskom, a tak sa s ním deliť o hegemóniu.

Preto už čoskoro nasledoval zo strany USA za prezidenta Busha juniora ďalší nepriateľský krok voči Rusku.  Bolo to vypovedanie ABM-zmluvy, čo v tej situácii znamenalo už bezprostredné ohrozenie Ruska.

USA pokračovali ďalej v tejto nepriateľskej politike voči Rusku a onedlho oznámili svoj zámer vybudovať v Európe moderný „obranný“ raketový systém. To už bolo priame a jednoznačné vyhlásenie Ruska za nebezpečného a nevyspytateľného nepriateľa.

Vzťahy medzi USA a Ruskom sa ďalej zhoršovali a napätie medzi nimi nebezpečne narastalo. 

Rusko na to reagovalo 2021 tak, že dôrazne upozornilo USA a NATO, kde sú jeho červené línie, ktoré Západ nesmie beztrestne prekročiť a žiadalo od Západu pre seba bezpečnostné garancie, čo bolo odmietnuté a v konečnom dôsledku sa Moskva videla byť donútená zasiahnuť vojensky.