Pomsta Berlína premiérke Meloni za zadržanú nemeckú loď? Rasizmus a konšpiračné teórie, rozruch v Taliansku okolo téz o kanibalizme od Giorgii Meloni

24.08.2023 12:47

Nemecký mainstream priniesol teraz článok s titulom „ Rasizmus a konšpiračné teórie, rozruch v Taliansku okolo téz o kanibalizme od Giorgii Meloni“.

 

Ja som písal 22.8. v mojom článku o odvážnych krokoch talianskej premiérky Meloni proti Bruselu a Berlínu (zabavenie nemeckej lode,  privážajúcej do Talianska ilegálnych migrantov a zdanenie ziskov bánk, čo nahnevalo ECB).

A tak sa v mainstreame nemecký čitateľ mohol dozvedieť všeličo o „kanibalistických chúťkach“ Meloni, ktoré prejavila v roku 2019 (v nemeckom článku bola Meloni zhodená takpovediac už takmer na úroveň Putina, ako ho predstavuje Západ):

 

 „Dve knihy ohrozujú taliansku premiérku Giorgiu Meloni a jej vládu. Talianske médiá cez víkend diskutovali o knihe s názvom „Mafia Nigeriana“ – ktorej spoluautorom je šéfka vlády a samozvaná postfašistka Meloni. Meloni knihu vydala v roku 2019 spolu s publicistom Alessandrom Meluzzim, ktorý je podľa talianskych novín La Stampa antivakcinačný, bývalý člen pravicovej aj ľavicovej strany a pravidelný hosť Putinovej talk show.

 

Giorgia Meloni jasne reprezentuje rasistické tézy v tejto  knihe (zaujímavé je to, že nemecké médiá až po piatich rokoch vytiahli túto kartu – keď je potrebné pracovať na jej odstavení, lebo nepasuje do schémy ľavicového neoliberalizmu).

Meloni a Meluzzi v texte jasne prezentujú rasistické tézy. V tých najzrozumiteľnejších pasážach, z ktorých La Stampa cituje, sa dokonca hovorí o kanibalizme v nigérijskej mafii.  Nigérijské Jorubské etnikum predáva na týždenných trhoch ľudské mäso – a tam sú obzvlášť žiadané biele zdochliny, dá sa tam dočítať.

 

Meloni a Meluzzi tiež podľa La Stampa (politické smerovanie tohto média je liberálne) fantazírujú, že Nigérijčania sú všetci dobre vycvičení potenciálni vrahovia a navyše sú to polygamní muži, ktorí majú aj päť detí s každou zo svojich žien, a preto existuje riziko etnického vysídlenia.

Kanibali a potenciálni vrahovia, to sú absurdné tézy Giorgie Meloni o Nigérijčanoch.“

 

V tom istom článku nemeckých médií sa píše aj o talianskom generálovi Vannaccim – hoci ten nemá s Meloni nič spoločné. Je to len demagogický zámer ešte viac zaťažiť Meloni. Dokazuje to už začiatok informácie o ňom:

 

„Medzitým podobný prípad (ide tu len o jednoznačné, propagandisticky účelové spojenie s Meloni) z minulého týždňa naďalej hýbe Talianskom.

Vysokopostavený taliansky vojak Roberto Vannacci sám vydal knihu bez vedomia vedenia armády.

Generálova kniha vedie v Taliansku k pobúreniu – spor o smerovanie vo vláde?

Generál, ktorý predtým slúžil v Afganistane a Iraku, vo svojej knihe okrem iného píše, že homosexuáli nie sú normálni. Namieta proti diktatúre menšín a osočuje feministky, environmentalistky a imigrantov.“

 

Meloni sa stáva svojou politikou – podobne ako Viktor Orbán -  pre Brusel a Berlín nebezpečnou a neúnosnou.