Politológ a historik USA: Západ Rusko nehanebne podviedol a oklamal – aj vďaka Jeľcynovi

24.02.2022 23:11

Toto nenájdete nikde v mainstreame, čo povedal profesor Alfred Zayas, expert na medzinárodné právo, publicista, autor, ktorý bol aj 7 rokov  do 2018 nezávislým expertom v Rade  pre ľudské práva v UNO.

V jednom rozhovore pred mesiacom sa Alfred Zayas veľmi obšírne vyjadril  k situácii v Ukrajine.

Zayas povedal, že všetky požiadavky prezidenta Putina voči USA a NATO, ktoré v nedávnej minulosti vzniesol, boli nielen absolútne oprávnené, ale vyslovene žiaduce. A bolo veľmi dôležité, že boli aj medializované, lebo tak nemohli byť sfalšované.

A vyslovne zdôraznil, že všetky Putinove požiadavky boli  legitimné.

Profesor Zayas podotkol aj to, že bolo od ruského prezidenta absolútne správne, že žiadal, aby sa NATO stiahlo z ruských hraníc a aby dostal od Západu seriózne záruky, že Ukrajina sa nikdy nestane členom NATO.

Následne zdôraznil, že to mala dôrazne žiadať už v deväťdesiatych rokoch 20. storočia ruská vlada.

Vtedy ale bol prezidentom koruptný ožran Boris Jeľcyn, a ten bol len bábkou v rukách USA, a Západu len pokorne pochleboval a cítil sa veľmi poctený tým, že mu tento pokrytecky občas vyjadril pochvalu a uznanie. Pričom v západných médiách bol dokonca aj tu a tam glorifikovaný, samozrejme len účelove. Bol však len obyčajným zradcom vlastného národa a sluha cudzích záujmov, a tak škody, ktoré Rusku spôsobil boli obrovské.

Alfred Zayas sa vyjadril aj k Putinovej požiadavke, aby USA stiahli všetky svoje atómové zbrane z Európy. Povedal, že to by bol veľký krok smerom k mieru. Ale že Američania o niečom takom nechcú ani len počuť:

„Náš zbrojárenský priemysel potrebuje bezpodmienečne stáleho nepriateľa, a na to sa výborne hodí Rusko. My, na Západe žijeme podľa našej vlastnej propagandy a preto sme úplne ochromení v jej zajatí a nedokážeme sa oslobodiť od vlastných predsudkov.

A NATO šéf Stoltenberg je rovnaký vojnový štváč, manipulátor a propagandista ako politici vo Washingtone a Londýne.“

Od Joe Bidena, skostnatelého a potácajúceho sa nastrčeného prezidenta, ktorý neraz zadrieme pri dôležitých rokovaniach nemožno očakávať nič konštruktívne smerom voči Moskve.

Veľmi výrazne to potvrdzujú aj slová profesora Zayasa:

„Ak by bol Biden nezávislý politik a osvietený v duchu, tak by robil reálnu politiku. Plne by si uvedomil, že tretia svetová vojna znamená koniec civilizácie a že použitie atómových zbraní znamená oveľa väčšie nebezpečie ako pandémie a klimatické zmeny.

A pochopil by aj to, že Rusi a Číňania majú tiež právo žiť ďalej na tejto Zemi a potom by sa snažil žiť s nimi v mieri a sa to aj naučil.

Ale Washington ich už dávno označil za nepriateľov. Biden má obrovské predsudky o Rusoch a vidí v Putinovi nového Stalina a či nového cára. Putin ale nie je nič z toho. Biden nie je slobodný, lebo jeho politiku určujú Brookings Institute, Heritage Foundation a ďalší podobní.“