Politici ani len netušia, ktorí ľudia sa najskôr infikujú koronou a prečo

11.03.2021 23:11

Preto ani nie sú schopní nastaviť optimálne účinné opatrenia v boji s koronou. Ich konanie je chaotické a v mnohom nezmyselne paradoxné – efekt je len minimálny. Politici tak nedokážu reagovať cielene. Skutoční lekárski experti ostro kritizujú ich arogantné „nič netušenie“.

Existujú totiž skvelé štúdiá a expertízy, z ktorých jednoznačne vyplýva, ktorí ľudia, resp. ktoré skupiny ľudí sa mimoriadne často a ľahko infikujú koronou.

Spoločným menovateľom pre náchylnosť k infikovaniu sa je sociálny faktor!

Napríklad kto žije vo štvrti Berlín-Neukölln má takmer dvojnásobné riziko dostať koronu, ako v susednej štvrti Treptow-Köpenick. V prvom prípade tam na štvorcovom kilometri žije 7000 ľudí, v druhom prípade len 1600. V prvom prípade tam je 16 percent nezamestnaných, v druhom prípade len 8 percent.

V Berlín-Neuköllne pripadá na jednu domácnosť mesačný príjem 1800 eur, a takmer polovica obyvateľov sú migranti alebo majú migračné pozadie, v Treptow- Köpenicku je mesačný príjem jednej domácnosti 2200 eur a žije tam len 17 percent migrantov alebo ľudí s migračným pozadím.

Podobne je to vo všetkých nemeckých mestách a najmä vo veľkomestách (Nemecko má 81 veľkomiest – viac ako 100 000 obyv.)

Profesor Peter Savicki z Duisburgu kritizuje politikov:

„V  Nemecku politici nevedia, kto sa infikuje ľahšie a prečo, a preto nedokážu správne reagovať.“

Vychádzam z toho, že to platí aj pre slovenských politikov.