Po JAR nám ďalšia africká krajina dokazuje, že Omikron je len ako chrípka

17.01.2022 23:25

Dokonca sa tak vyjadril už aj nemecký mainstream, a to sa tým, čo chcú za každú cenu presadiť povinné očkovanie zaiste veľmi nepáči. V Keni je Omikron už na ústupe, a to napriek tomu, že tam prakticky neboli urobené žiadne obmedzenia. Katastrofa sa napriek tomu nekonala. Cez Vianoce a na Silvestra boli morské pláže preplnené turistami i domácimi.

Ešte pred Vianocami počet Omikronom infikovaných rýchlo narastal. Napriek tomu vláda nevyhlásila žiadny lockdown a ani zákaz vychádzania. Bary, reštaurácie, kluby, zábavné podniky, kaviarne – takmer všetko bolo bez obmedzenia otvorené a aj verejná doprava bola naplno vyťažená a autobusy boli zaplnené do posledného miesta.

Možno konštatovať, že vlna Omikronu preršla veľmi rýchlo cez krajinu bez toho, aby narobila citeľné škody a počty infikovaných začali rýchlo klesať. Väčšina občanov ani nevedeli, že existuje Omikron a ak mali symptómy, tak sa liečili ako pri obyčajnej chrípke. Vírus mal takpovediac voľnú cestu a ako uviedli médiá v Keni, tak nebolo takmer rodiny, kde by nebol aspoň jeden člen ochorel na Omikron. Preto sa pomerne rýchlo celoplošne dostavila  vysoká imunita obyvateľstva.

Obyvateľstvo nikto nestrašil – ani vláda a ani médiá – ako sa to neustále robí v EÚ. A keby aj bola vláda v Nairobi vyhlásila  tvrdé opatrenia, tak by ich bol sotva kto dodržiaval. Ľudia v Keni sú tvrdohlaví a neoblomní a sloboda konania je pre nich výsostne dôležitá. 

Okrem toho majú osvedčené tradičné metódy liečenia chrípky a či prechladnutia a tým dôverujú oveľa viac, ako akýmsi vakcínam narýchlo urobeným. Z Keni neprišli ani žiadne hororové čísla úmrtí na koronu, ako sme my nimi v EÚ našimi médiami i politikmi vyslovene účelovo  dennodenne bombardovaní a strašení.

Pritom je v Keni zaočkovaných len okolo 16 percent dospelých a žiadne deti a mladiství.

Možno  z toho usudzovať, že obyvateľstvo v Keni (ale aj v mnohých ďalších krajinách Afriky) má všeobecne lepšiu prirodzenú imunitu, a to o.i. preto, že sa stravuje jednoduchšie a prirodzenejšie, a tým aj zdravšie ako európske obyvateľstvo.