Peking „predstavil“ prekvapeným USA dve obrovské vznášadlá - najväčšie na svete. Taiwan bol Číne ukradnutý!

19.07.2023 23:00

Západný maistream to komentuje štvavo protičínsky a neobjektívne zavádzajúco:

„Čínske námorníctvo opäť provokuje Taiwan vojenskými cvičeniami. Si Ťin-pching sa vyzbrojuje v tieni ukrajinskej vojny. Teraz sa objavili dve obrovské útočné vznášadlá – najväčšie na svete.

Čínske námorné sily opäť provokovali demokraticky riadený Taiwan cvičeniami trvajúcimi niekoľko dní.

 

Pekinský vládca Si Ťin-pching chce manévrami pripraviť svoje námorníctvo na inváziu na ostrov. Hoci Čína nikdy nevládla na Taiwane, tak Si Ťin-pching tvrdí, že krajina je odtrhnutou provinciou Ľudovej republiky, ktorá, ak to nepôjde inakšie, tak bude spojená s vlasťou aj za použitia sily.

 

Na dosiahnutie tohto cieľa by čínska armáda musela pristáť na skalnatých brehoch Taiwanu, čo v žiadnom prípade nie je také jednoduché, ako sa zdá. Niektorí vojenskí experti tvrdia, že táto operácia by bola rovnako zložitá ako vylodenie spojencov v Normandii v roku 1944.“

 

Títo experti však zabúdajú na to, že sila Číny je v porovnaní so silou Taiwanu mnohonásobne vyššia, ako bola sila spojencov v porovnaní so silou Hitlera.

 

Nové vznášadlá signalizujú pripravenosť Pekingu zaútočiť na vazala USA – na Taiwan.

 

Prezident Si Ťin-pching v posledných rokoch masívne zmodernizoval nielen armádu, ale aj vojenské námorníctvo. To je teraz najväčšie na svete – s približne 400 operačnými vojnovými loďami rôznych veľkostí. Spojené štáty americké, najvýznamnejší partner Taiwanu, majú ich  len okolo 350.

 

Dve nové vznášadlá, ktoré boli teraz súčasťou manévrov, ukazujú, ako Peking intenzívne a koncentrovane buduje údernosť svojich námorných síl.

Čína už má dva z týchto gigantických vznášadiel, ktoré by mohli vylodiť tri hlavné bojové tanky alebo približne 500 vojakov na pobreží Taiwanu.

 

Tiež je prekvapujúce: Vojenskí experti predpokladajú, že Čína vyrobila vozidlá sama. To hovorí o mimoriadnom know-how.

 

Tvrdia, že bez vznášadiel by sa dobytie Taiwanu nemohlo uskutočniť.

 

Čína má síce stále z nich malý počet, ale existencia dvoch najväčších vznášadiel na svete o veľkosti 57 metrov vysiela nepriateľom Pekingu jasný signál, že prípravy na útok stále prebiehajú. Okrem toho možno s istotou predpokladať, že Čína bude ďalej zvyšovať počet vznášadiel.

 

O čom ale Západ nepíše, tak je napr. to – a na to Čína nikdy nezabúda – že Taiwan, ktorý patril Číne, tak po skončení čínsko-japonskej vojny v rokoch 1894/95 musel Peking odstúpiť víťaznému agresorovi - Japonsku.

 

To vojnu vyprovokovalo a Čínu prepadlo. Agresorom takto Číne ukradnutý Taiwan potom ostal celých 50 rokov kolóniou Japonska !!!