Nový korupčný škandal na Ukrajine sa stal pre Zelenského vážnym problémom – priznal to aj sám

13.08.2023 23:01

Píše o tom dokonca aj nemecký ľavicový mainstream Frankfurter Rundschau (FR), ktorý ešte donedávna o Ukrajine nenapísal ani jediné slovo kritiky.

 

Ale teraz, keď Ukrajinou otriasa nový korupčný škandál, a to obrovských rozmerov, tak to už ani tento proukrajinský plátok nezamlčal.  

Avšak práve zo Zelenského urobil FR veľkého bojovníka proti korupcii, keď napísal:

 

„Prezident Zelenskyj podniká dôrazné kroky uprostred ukrajinskej vojny proti nedávno zistenej korupcii. Toto je tiež naliehavo potrebné.

 

Je to veľká prekážka pre všetky morálne hodnoty, ktoré chce ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zastávať, dokonca aj mimo ukrajinskej vojny.

Vzhľadom na rozšírenú korupciu v jeho krajine boli odvolaní šéfovia všetkých vojenských úradov.“

 

Pritom si sám Zelenskyj veľmi rýchlo „nadobudol“ priam rozprávkové bohatstvo. Podľa ruských informantov a ukrajinských proruských informantov, ako aj podľa západných alternatívných médií jeho bohatstvo obnáša okolo 1,2 miliárd dolárov. Informanti USA hovoria „len“ o jeho 30 miliónovom dolárovom bohatstve. 

Jeho mesačný prezidentský plat je 847 eur !

 

Úplatkárstvo je "zrada krajiny", povedal vo video prejave  tento superbohatý Ukrajinec.

Ide o úplatky v miliónoch. V krajine sužovanej ukrajinskou vojnou je korupčný škandál mimoriadne nebezpečný a ohrozuje nielen Zelenského pozíciu voči Západu, ale aj celú súdržnosť Ukrajiny.

 

V bývalom sovietskom štáte je problém s úplatkami však nielen od začiatku rusko-ukrajinského konfliktu, ale od samého začiatku existencie samostatnej Ukrajiny.

 

Vláda a štátna moc proti tomu nikdy nič nepodnikli, lebo tiež boli súčasťou korupcie.