Neuveriteľne hanebné: Podpredsedníčka EÚ-komisie Věra Jourová označila podanie rúk Orbána s Putinom za „velezradu“

24.10.2023 23:34

V EÚ-Bruseli by mnohí protiruskí politici maďarského premiéra Viktora Orbána najradšej „utopili v lyžičke vody“. V prvom rade je to šéfka  EÚ-komisie von der Leyen, ktorá je jeho najväčšou nepriateľkou.   

 

Západný mainstream píše, že šéf maďarskej vlády dúfa na miliardy z rozpočtu EÚ a že po jeho škandalóznej fotografii s Putinom v Číne však odpor v Bruseli proti nemu narastá.

 

Obe výpovede sú ale len nezmyselné a zavádzajúco dehonestujúce vety.

 

Orbán predsa nemusí na miliardy dúfať, lebo podľa pravidiel EÚ má každý členský štát nárok na presne stanovený podiel európskych peňazí z Bruselu.

 

A fotografia z Pekingu, kde boli na stretnutí viacerí štátnici a všetci si navzájom podávali ruky a preto samozrejme to urobili aj Orbán s Putinom, nie je ničím škandalózna, keď zachytáva ich podanie rúk.

 

Škandalózna non plus ultra je ale naproti tomu obrovská korupcia, v ktorej zohrala hlavnú rolu viceprezidentka EÚ-parlamentu Eva Kaili a ďalší korupční EÚ poslanci okolo nej. O tom celom sa už ale mlčí a občan EÚ sa o tom nedozvie už nič – žiadne ďalšie podrobnosti.

 

Ale prosystémové západné média ďalej tárajú svoje absurdné nezmysly o Orbánovi:

 

„Podanie ruky s ruským prezidentom Vladimirom Putinom minulý týždeň má pre Viktora Orbána politické dôsledky. Pretože nespokojnosť so škandálom v Európskej komisii a Európskom parlamente neutícha.

Podpredsedníčka Európskej komisie označila podanie ruky v pondelok za „akt vlastizrady“.

 

„V čase, keď EÚ stojí jednotne na strane Ukrajiny, je takáto politická symbolika neprijateľná,“

povedala Věra Jourová novinárom v Bruseli.

 

 

Hanebné divoké štvanie proti Orbánovi ide v koruptnom EÚ-parlamente ďalej a vyznieva aj takto:

 

„Minulý týždeň bol maďarský premiér jediným európskym šéfom vlády, ktorý cestoval do Pekingu na summit pri príležitosti desiateho výročia iniciatívy infraštruktúry „Nová hodvábna cesta“, a nechal sa tam vyfotografovať s Putinom. Potom oznámil novú dohodu o plyne s Ruskom.

Takáto fotografia uprostred ukrajinskej vojny je „šialenstvo“, EÚ financuje veľkú časť ukrajinského štátneho rozpočtu, krajina bude čoskoro kandidátom na členstvo a napriek tomu Orbán pózuje s nepriateľom v ukrajinskej vojne,“

vyhlásil europoslanec Damian Boeselager.

 

Uzavriem tým, že najväčšia velezrada občanov EÚ – použil som vyjadrenie pani Jourovej – je to, že EÚ-parlament, kde prekvitá korupcia, nekontroluje nikto, lebo oficiálne kontroluje sám seba.

 

A ako táto „samokontrola“ prebieha,  to ukázal aj prípad korupcie jeho podpredsedníčky. A koľko je takých neodhalených prípadov o tom možno len špekulovať!

 

To sú skutočné a obrovské škandály EÚ-parlamentu a nie to, že dvaja štátnici Orbán a Putin si podali ruky!