Nemecko sa stáva hororom pre čoraz viac Nemcov: Keď učiteľku v triede bijú migranti a riaditeľ jej napokon dá výpoveď, lebo sa sťažovala!

05.04.2024 10:54

„Tohto školského pekla som sa bála každý deň,“ hovorí zúfalo sklamaná učiteľka.

 

64 ročná učiteľka Marlies Lenz prišla na strednú školu v Reichenbachu v Sasku a mala tam učiť migrantov bez jazykových znalostí. Od začiatku tam ale zažívala každodennú hrôzu, a ako sama hovorí, tak to bolo pre ňu peklo.

 

V mladosti vyštudovala archeológiu a dejiny umenia a posledné dva roky pred dôchodkom chcela robiť niečo iné, niečo o čom si idealisticky myslela, že je naozaj zmysluplné.

Po mesiacoch na škole v Reichenbachu jej ale ostala v duši len horkosť a sklamanie. Zradil ju jej vlastný štát – jej vlasť.

 

Školské povinnosti sa jej začali 15. novembra minulého roku. Jej prvá úloha bola vyučovanie v takzvanej triede „DAZ“ (nemčina ako druhý jazyk), v ktorej sedeli 11- až 14-roční žiaci bez akýchkoľvek jazykových znalostí.

Nasledovali hodiny nedisciplinovanosti a strachu:

„Chlapci sa neustále bili. Ak som chcela niečo ukázať napr. v časopise, plieskali ma po rukách. Bol to aj nedostatok rešpektu voči mne ako žene.

 

 

Jeden z nich, chlapec z Venezuely, nosil vždy v peračníku ostrú rezačku na krabice. Tvrdil, že to má na sebaobranu proti Sýrčanom.

 

Od kolegov som sa pomoci nedočkala. Bola som obetovaná, bola som čosi ako potrava pre delá a vždy som sa bála, že sa stane niečo zlé. V určitom momente som prestala zasahovať do bojov medzi žiakmi. A to nielen zo strachu o moje okuliare.

 

Našťastie som nedokázala rozumieť urážky, ktoré sa na mňa valili. Jeden z chlapcov, 13-ročný, nikdy nebol v žiadnej škole. Ten nevedel vôbec nič.

 

Tieto deti boli pre mňa psychicky abnormálne a nahlásila som to aj vedeniu školy."

 

Školskému úradu sa sťažnosti múdrej a inteligentnej učiteľky zrejme nepáčili – malo to totiž silný politický náboj.

 

A tak jej bolo len stručne oznámené, a to bez akéhokoľvek zdôvodnenia:

 

„Váš pracovný pomer sa skončil pred uplynutím skúšobnej doby."

 

Školský úrad to pre médiá nechcel komentovať! To nebolo ani rozumné a ani morálne.

 

Určite sa tejto veci chytí AfD, ktorá je v Sasku mimoriadne silná – a o čo sa  nestará vláda, o to sa AfD vždy postará!

 

Už len dodám, že podľa oficiálnych informácií sa v Nemecku

do roku 2035 očakáva nedostatok učiteľov  až vo výške 68 000.