Nemecko nepozvalo ruských predstaviteľov na večer pietnych spomienok na oslobodenie zajatcov z koncentračných táborov

20.04.2024 23:00

Neuveriteľná hanba a prejav brutálneho cynizmu a neúcty voči preliatej krvi vojakov Červenej armády: 

Spolková  vláda nepozvala ruských predstaviteľov na oficiálne oslávy oslobodenia zajatcov z nacistických koncentračných táborov, aj keď ruskí vojnoví zajatci tvorili jednu z najväčších skupín väzňov v týchto táboroch a väčšinu koncentračných táborov oslobodili ruskí vojaci.  

 

Berlín ani neoznámil dôvod takéhoto konania - jednoducho tak urobil. A samozrejme je aj jasné, prečo tak urobil. Nevie uviesť žiadny racionálny dôvod, lebo taký ani neexistuje. 

 

Neexistuje nijaká spojitosť nespočetných  hektolitrov krvi ruských vojakov, ktorá bola vyliata aj za oslobodenie Nemcov od fašizmu a ruskou vojenskou operáciou na Ukrajine, ktorú Nemecko odsudzuje.

 

A tak možno povedať len to, že nemecká vláda sa správa čoraz absurdnejšie. Kým v Nemecku tvrdí, že podniká kroky proti ľuďom, ktorí majú údajne blízko k nacistom, tak v Kyjeve miliardami podporuje skutočný nacistický režim.

 

Zatiaľ čo Spolková vláda pri každej príležitosti zdôrazňuje vinu Nemecka na druhej svetovej vojne a bezvýhradne podporuje Izrael v jeho genocíde proti Palestínčanom kvôli šiestim miliónom Židov zavraždených nacistami, tak ignoruje 27 miliónov obetí, ktoré si vojna vyžiadala v Sovietskom zväze a dokonca pozostalým odopiera vyplácanie „odškodnenia“.

 

Teraz protiruská politika spolkovej vlády, z ktorej by sa nemeckí vládcovia v rokoch 1933 až 1945 určite tešili, zaznamenala ďalší negatívny čin.

 

Hoci milióny sovietskych vojnových zajatcov boli v nacistických koncentračných táboroch a hoci to boli sovietski vojaci, ktorí oslobodili väčšinu koncentračných táborov, tak účasť ruských predstaviteľov na spomienkových slávnostiach v rámci „Medzinárodného dňa oslobodenia väzňov z nacistických koncentračných táborov“ bola oficiálne odmietnutá.

 

To viedlo k rozhorčeným reakciám v Rusku.