Merkel už „tajne“ pripravuje vládu Zelených s kancelárkou Annalenou Baerbock

28.03.2021 23:12

Merkel usilovne pracuje na tom, že preferencie CDU-CSU neustále padajú, pričom preferencie Zelených stúpajú. V súčasnosti by CDU volilo len 25 percent Nemcov, čo je najnižšie číslo odkedy táto strana existuje. Merkel doslova „prehajdákala“ dedičstvo Helmuta Kohla. Nielen ja som tej mienky, že v tom bol úmyseľ. Podľa všetkého pripravuje politickú pôdu pre vládu Zelených.

Katarína Witt – svetoznáma exkrasokorčuliarka – pred niekoľkými dňami verejne vyhlásila, že korona politika vlády (hlavná koordinátorka Merkel) jej veľmi pripomína pomery v NDR.

Witt povedala:

„Je pre mňa zarážajúcou podobnosťou, čo všetko je možné celkom ľahko presadiť pod zámienkou konania pre blaho národa, ako to voľakedy tak vyhlasovala malá skupinka ľudí v socializme a dnes je to tak v kapitalizme. Ani to nechcem vysloviť, ale malý čertík pri mojom uchu mi šepka – vítajte naspäť v NDR.“

Ešte v polovici januára by bolo CDU-CSU volilo 36 percent. V priebehu len dvoch mesiacov strana stratila až 11 percent a v priazni voličov klesla na 25 percent. Oznámil to v sobotu Kantar, Inštitút pre výskum verejnej mienky.

Podľa inštitútu by Zelených volilo až 23 percent voličov. Ak tento trend bude pokračovať, tak je len otázkou času, kedy sa poradie týchto momentálne najsilnejších strán v Nemecku zmení v prospech Zelených.

Kancelárka Merkel svojou politikou v každom prípade robí všetko pre to, aby Zeleným dopomohla k moci.

A nemecké médiá už naznačujú, že v prípade víťazstva Zelených v blížiacich sa nemeckých voľbách je pravdepodobné, že novou kancelárkou sa stane 40 ročná Annalena Baerbock.