Londýnska vláda sa vyhráža právnikom, ktorí pomáhajú azylantom falšovať žiadosti o azyl doživotným väzením!

10.08.2023 15:34

Britská vláda plánuje neobyčajne tvrdý postup proti právnikom, ktorí pomáhajú migrantom falšovať ich žiadosti o azyl tak, aby boli „správne“ formulované. Zrejme je to pre nich veľmi výnosný obchod.

 

V Anglicku bolo odhalených mnoho takých prípadov a táto prax sa naďalej rozširuje.

Vláda v Londýne je preto odhodlaná k takému kroku, ktorí proazylantskí aktivisti a utečenecké organizácie samozrejme kritizujú.

 

Právnici, ktorí by migrantom radili a pomáhali s osvedčenými právnickými trikmi získať tak podvodom azyl v Británii, by mohli dostať doživotné väzenie za nedovolené napomáhanie nelegálnemu prisťahovalectvu. Oznámilo to ministerstvo vnútra a ministerstvo spravodlivosti v Londýne.

 

„Nečestní imigrační právnici musia byť vykorenení a postavení pred súd. Veľká väčšina právnikov koná v súlade so zákonom. Vieme však, že niektorí ľudia klamú, aby pomohli nelegálnym imigrantom oklamať systém,“

povedala ministerka vnútra Suella Braverman, konzervatívna zástankyňa tvrdej línie.

 

Britské noviny Daily Mail už pred nejakým časom informovali o tom, že niekoľko právnikov pomohlo utajenému reportérovi, ktorý vystupoval ako utečenec, podať sfalošovanú žiadosť o azyl za poplatok vo výške tisícov libier.